Wat je nog niet wist over waarzeggers

Lifestyle door Djamila

Heb je interesse in waarzeggerij en wil je er alles over weten? In dit artikel delen we leuke feiten die je waarschijnlijk nog niet wist. Zo delen we verschillende methoden en leggen we het verschil tussen paragnosten en waarzeggers uit. Daarnaast delen we alles over de geschiedenis van waarzeggerij. 

Een waarzegger kijkt niet altijd in een glazen bol

Veel mensen zien bij waarzeggerij een vrouw met een kristallen bol voor zich. Hoewel de kristallen bol absoluut een gebruikte methode is onder waarzeggers, zijn er nog veel meer methoden. Veel gebruikte methoden zijn onder andere numerologie, astrologie en handlezen.
 
Bij numerologie worden veel voorkomende getallen uit jouw leven geanalyseerd. Aan de hand van deze getallen worden er berekeningen gemaakt die meer vertellen over bijvoorbeeld je levensloop en persoonlijkheid. 
 
Een waarzegger die gebruikmaakt van astrologie kijkt naar bewegingen en standen van planeten in ons hemelgewelf. Er wordt een uitgebreide analyse gemaakt van je geboortehoroscoop. Aan de hand van de informatie uit jouw geboortehoroscoop en het hemelgewelf is een waarzegger in staat jouw toekomst te voorspellen.

Waarzeggerij is meer dan alleen de toekomst voorspellen

Hoewel waarzeggerij voornamelijk gaat om het voorspellen van de toekomst, omvat het veel meer. Waarzeggerij vertelt in sommige gevallen namelijk ook veel over het verleden of het heden. Wanneer dit het geval is, betekent dit dat er onopgeloste zaken zijn die afgehandeld moeten worden, voor je aan de slag kunt met de toekomst. Een waarzegger vertelt wat hij of zij ziet. Dit kunnen emotionele blokkades zijn, maar ook andere gebeurtenissen die van belang zijn. 

Een waarzegger is geen medium of paragnost

Een waarzegger wordt vaak verward met een medium of paragnost. Dit is echter ten onrechte. Een paragnost is een individu die met een zesde zintuig beelden, gevoelens, geuren of geluiden kan waarnemen. Deze prikkels zijn prikkels uit het verleden, heden of de toekomst. 
 
Een medium beschikt over dezelfde gave als een paragnost. Daarbovenop is een medium in staat om met overleden entiteiten te communiceren. Een medium is dus altijd een paragnost, maar een paragnost is niet altijd een medium. Bij waarzeggerij wordt er geen gebruikgemaakt van een zesde zintuig, maar van methoden.

De geschiedenis van waarzeggerij

De eerste tekenen van waarzeggerij gaan terug tot 4000 jaar voor onze jaartelling. Farao’s, keizers en koningen hadden vaak een eigen waarzegger tot hun beschikking. Voor er belangrijke beslissingen genomen werden, werd de waarzegger geraadpleegd. 
 
In de eeuwen hierna kregen waarzeggers het zwaar. Ze werden veelvuldig beschuldigd van hekserij en in sommige gevallen zelfs ter dood veroordeeld. Gelukkig is dit nu niet meer het geval en heeft waarzeggerij zijn plek in de moderne tijd opnieuw weten te bemachtigen.