Deze 8 tips zorgen voor een gezonde en glanzende huid

Beauty & Mode door Maj

Een glowy huid willen we allemaal, maar hoe zorg je er nou echt voor dat je huid straalt en gezond is als nooit tevoren? Er zijn een aantal trucjes die hiervoor kunnen zorgen en wij geven je alvast 8 van onze tips mee. 

1. Skincare routine

Je hoeft geen eindeloze lange skincare routine te hebben om je huid te verzorgen. Kijk vooral naar welke producten goed zijn voor jouw huid en geef je huid een aantal maanden de tijd om te wennen aan een product. Ook is het belangrijk om je skincare in de juiste volgorde aan te brengen. Begin altijd met het reinigen van de huid, hiervoor kan je een gezichtsreiniger gebruiken. Daarna kan je een serum en oogcrème aanbrengen. Het serum dat je kiest kan verschillende doelen hebben, zoals huidveroudering tegengaan, pigmentvlekken verminderen of je huid hydrateren. Als laatste stap kan je een dag of nachtcrème aanbrengen om je huid te voeden. 

2. Bescherm je huid 

Vergeet niet om na je skincare routine een crème met een SPF-factor van 30 of meer aan te brengen. Je kan ook kiezen voor een dagcrème met een SPF-factor erin. Doe dit elke dag, want zelfs bij slecht weer en bewolking zijn er uv-stralen aanwezig. Een groot gevaar voor je huid.

3. Kijk naar de ingrediënten

Het is goed om te kijken naar de ingrediëntenlijst van je huidproducten. Weet dus wat je smeer en vermijd bijvoorbeeld parabenen of siliconen. 

4. Me-time moment

Heerlijk om elke week een me-time moment in te plannen. Maak zelf een lekker gezichtsmasker of gebruik een scrub om je huid te verzorgen. Pak er een boek bij of kijk je favoriete serie en tijd om te ontspannen!

5. Drink veel water

Je huid bestaat voor 70 procent uit vocht, toch verliezen we veel vocht doordat we elke dag zweten. Voldoende water drinken is dus belangrijk om je huid goed te hydrateren.

6. Eet gezond

Je bent wat je eet, dus probeer zoveel mogelijk gezond te eten. Af en toe snoepen is lekker, maar probeer hier wel een balans in te vinden door ook producten te eten die goed zijn voor je huid. Denk aan vis, fruit zoals frambozen en bosbessen, noten, groenten en zelfs pure chocolade vanwege antioxidanten!

7. Veel bewegen

We kunnen er niet aan ontkomen: voldoende bewegen. Sporten is gezond voor je lijf en zorgt voor een goede doorbloeding. Hierdoor blijven je huidcellen gevoed en vitaal. Ook helpt de bloedsomloop om afvalstoffen af te voeren, een soort reiniging van binnenuit dus! Goed om in je achterhoofd te houden tijdens de volgende sportsessie.

8. Een goed slaapritme

Een slaapritme waarbij je genoeg slaap en rust pakt is erg belangrijk in het algemeen, maar je slaap heeft ook veel invloed op je huidconditie. Als je te weinig slaapt worden er stresshormonen aangewakkerd, wat voor onzuiverheden kan zorgen. Tijdens het slapen worden namelijk beschadigde cellen herstelt, tijd dus om die 8 uur slaap in te plannen!