De 8 leukste buitenactiviteiten in de winter

Lifestyle door Maj

Op een koude dag zit je soms het liefst de hele dag binnen je favoriete series te kijken. Toch is het lekker voor je energie om buiten vitamine D op te doen en een frisse neus te halen. Er zijn prachtige plekken waar je leuke buitenactiviteiten kan ondernemen, zelfs in de winter. Wij zetten de 8 leukste voor je op een rij. Eén tip: kleed je wel lekker warm aan!

1. Winterbarbecue

Een hele leuke activiteit met een groepje vrienden in de winter is barbecueën. Plaats wat terrasverwarmers en vuurkorven, zorg voor lekkere winterse drankjes als glühwein of chocomelk en de gezelligheid kan beginnen! Extra leuk om seizoensgroenten te gebruiken voor op de barbecue.

2. Dagje dierentuin

Een dagje dierentuin kan erg gezellig zijn in de winter. Veel dierentuinen zijn winters versierd en hebben mooie shows. Bij Ouwehands Dierenpark hebben ze bijvoorbeeld de show Light Nights 'Aqualuna', een lichtspektakel voor jong en oud. Ook geschikt dus om met de kids heen te gaan.

3. Maak een mooie boswandeling

De natuur blijft prachtig in de winter: veel mooie landschappen en heerlijk om even buiten in alle rust te zijn. Daarnaast is een wandeling altijd goed om in beweging te blijven, ook al is het koud buiten. Even opwarmen? Zoek een gezellig (en vooral warm) lunch plekje op in de buurt om een lekkere kop thee te drinken.

4. Kampvuur met marshmallows

Mega cozy, een gezellig kampvuur met vrienden of familie. Leuk om marshmallows te roosteren en bij te kletsen rondom het kampvuur.  Muziekje aan en laat de avond beginnen!

5. Winter Efteling

Ook wel winter wonderland genoemd, de Efteling. In de winter kan je hier zeker een hele dag vertoeven. Het park is volledig in de wintersferen versierd en zelfs het sprookjesbos is magisch om te bezoeken. Even lekker opwarmen in een restaurant of bij één van de kraampjes en natuurlijk adrealine opbouwen in de achtbaan!

6. Schaatsen

Blijft een cliché in de winter, maar wel een hele leuke. Neem een thermoskan mee met chocomelk, thee of koffie en ga lekker het ijs op. Voor nu helaas niet op natuurijs, maar er zijn genoeg leuke schaatsbanen in Nederland te vinden om de dag door te brengen.

7. Winterkasteel

Bij het Muiderslot kan je tot 5 maart 2023 genieten van het echte winterse leven in een kasteel. Er branden talloze lichtjes, de chocomelk is warm en je kan er van alles beleven. Zeker de moeite waard om naast het prachtige kasteel ook buiten de tuinen te bekijken.

8. Fotograferen 

Fotograferen in de winter kan erg ontspannend zijn. Duik de natuur in en wees creatief in het schieten van winterse plaatjes. Daarnaast kan je als aanvulling op deze dag de drukke stad fotograferen om het contrast te ervaren. Mooi als herinnering, maar ook gewoon een hele leuke activiteit als het buiten wat kouder is.