5 perfecte planten om neer te zetten in een hal zonder natuurlijk licht
Een hal hebben zonder natuurlijk licht betekent niet dat je kamerplanten moet opgeven. Er zijn zelfs "vampierplanten" die het prettig vinden om niet in direct zonlicht te staan, omdat ze in sommige gevallen zelfs hun bladeren of bloemen kunnen beschadigen. Dit zijn vijf planten perfect voor in een donkere hal.
1. Dieffenbachia
De Dieffenbachia is de kamerplant bij uitstek voor een donkere hal. Het verdraagt zeer goed een gebrek aan licht en is ideaal om een beetje groen te geven in donkere ruimtes. Het wordt gekenmerkt door zijn vlezige groene bladeren "versierd" met vlekken in groene, witte, crème en geelachtige tinten. Pas op als er huisdieren in huis zijn, want het is een "giftige" plant als deze wordt gebeten.
2. Zamioculca
Elegant en ideaal voor hallen met weinig natuurlijk licht, de zamioculca is een plant die zeer gewaardeerd wordt om zijn sculpturale schoonheid en zijn gemakkelijke verzorging. Bovendien is de groei beperkt, dus je hoeft niet bang te zijn dat het uiteindelijk de hal zal koloniseren
3. Sanseviera
De sanseviera is een plant afkomstig uit Zuid-Afrika die kleur zal geven aan elke hoek van het huis, zelfs een slecht verlichte hal. En het is dat, ondanks dat het een zonminnende plant is, hoewel nooit direct omdat het zijn bladeren zou kunnen beschadigen, zijn landelijkheid hem ideaal maakt voor ruimtes met weinig licht. De enige "maar" is dat de groei langzamer zal zijn en dat de verschillende tinten van de bladeren eenkleurig zullen worden.
4. Photos
De photos is gemakkelijk te verzorgen, te vermeerderen – het plant zich voort door te stekken – en het zal snel groeien, zelfs als de lichtomstandigheden niet ideaal zijn, waardoor het een ideale optie is voor slecht verlichte hallen. Wat bijdraagt aan de schoonheid van zijn "hart" -vormige bladeren is de helderheid in verschillende tinten groen. Daarnaast wordt hij als hangplant zeer gewaardeerd.
5. Dracaena
De dracaena is een plant met fijn blad afkomstig uit tropisch Afrika die binnenshuis zeer gewaardeerd wordt vanwege zijn gemakkelijke teelt, zijn kleur en zijn vermogen om zich aan te passen aan verschillende lichtomstandigheden. Zo kan de dracaena in heldere omgevingen leven, maar ook met weinig natuurlijk licht. Het unieke is dat het tijdens het groeien zijn onderste bladeren verliest, waardoor een dunne, kale stengel overblijft die meestal buigt, waardoor zeer decoratieve effecten ontstaan. Nog een voordeel? Het is een van de planten die volgens een NASA-onderzoek helpt om de lucht in huis te zuiveren.