DIY: Met deze eigengemaakte droogshampoo geef je jouw haar een volume boost

Beauty & Mode door Maj

Droogshampoo doet wonderen voor je haar. Het verbloemt bad hair days, geeft je een volume boost en zorgt voor meer textuur. Het product absorbeert talg uit je hoofdhuid, waardoor je een aantal wasbeurten kan overslaan zonder dat het haar vet lijkt. Daarnaast vermijd je chemische stoffen door het zelf te maken, bevorderlijk voor je mooie lokken kunnen we wel stellen. Aan de slag, want wij laten je zien hoe je dit wondermiddel zelf kan maken.

Dit heb je nodig

  • Witte klei in poedervorm, dit product kan je vinden in de meeste bio winkels. Het heeft een absorberende en kalmerende werking.
  • Etherische olie, deze zorgt voor een heerlijke geur. Let wel op: niet gebruiken als je zwanger bent. 
  • Cacaopoeder voor de bruine lokken onder ons en kaneelpoeder te gebruiken voor rood haar. 

Niet alle ingrediënten in huis en toch last minute paniek wat je met je haar aan moet? Dan kan talkpoeder ook erg handig zijn om in je kastje te hebben staan, dit heeft namelijk een absorberende werking.

Zo maak je de droogshampoo 

Bruin haar

Pak de ingrediënten erbij en meng een halve kop kleipoeder, een halve kop cacao en tien druppels etherische olie in een schaaltje. Erg makkelijk en snel dus om te maken, want daarna is het al tijd om de droogshampoo aan te brengen op je haarwortels. Laat het een aantal minuten intrekken en borstel daarna je haren door om de restjes te verwijderen -hallo volume!

Blond haar

Meng één kop kleipoeder met tien druppels etherische olie en brengt het mengsel aan op je haarwortels. Enkele minuten laten intrekken en daarna weer goed borstelen voor het mooiste effect.

Rood haar

Gebruik hetzelfde recept als voor bruin haar, vervang alleen in de eerste stap cacaopoeder door kaneelpoeder. Dit zorgt ervoor dat de droogshampoo geen witte waas achterlaat. Thank us later, want je gaat niet meer zonder deze DIY droogshampoo kunnen!