Last van droge lippen? Zo kom je er zo snel mogelijk vanaf

Beauty & Mode door Maj

Last van droge en schrale lippen? Een vervelend probleem waar je waarschijnlijk vooral in de koude maanden last van hebt. De lippen zijn erg kwetsbaar, doordat de huid hier dunner is en geen talgkliertjes bevatten om ze te beschermen tegen vochtverlies. Verschillende factoren die hieraan bijdragen kunnen zijn: wind, vitamine tekort, zon, aanraking met irriterende stoffen, slechte lipbalsem, lage luchtvochtigheid enzovoort. Geen fijn gevoel en daarom leggen wij je uit hoe je jouw lippen weer zacht en glad kan maken!

1. Lippenbalsem

Gebruik een goede en neutrale lippenbalsem zonder schadelijke stoffen, dit kan helpen om de natuurlijke beschermlaag van je lippen weer te herstellen. Zorg ervoor dat de balsem niet te veel geurtjes en smaakjes bevatten om de lippen zo min mogelijk te irriteren. Doe daarnaast ook lippenbalsem op je lippen voordat je het gezicht gaat reinigen, dit kan namelijk bijdragen aan het uitdrogen van je lippen.

2. Luchtvochtigheid

Het is goed voor je lippen en huid om een hoge luchtvochtigheid in huis te hebben. Gebruik een bevochtiger om droge lucht tegen te gaan en je lippen zijn een stuk zachter. 

3. Speeksel

Belangrijk om niet te veel aan je lippen te likken. Dit doe je uit reflex om ze vochtig te maken, maar het werkt juist het tegenovergestelde. Speeksel zorgt ervoor dat er nog meer vocht uit je lippen wordt onttrokken door de verdamping van het speeksel. Goed om af te leren dus!

4. Scrubben

Een zachte scrub werkt goed, doordat dit alle dode huidcellen en velletjes van je lippen laat verdwijnen. Masseer je lippen bijvoorbeeld zachtjes met een schone en zachte tandenborstel voor een zacht en glad effect.

5. Hydratatie

Drink voldoende water om het lichaam te hydrateren. Overigens sowieso erg goed voor je lichaam en huid. 

6. Bescherming tegen de wind

Wind is echt een boosdoener bij droge lippen. Bescherm je lippen tegen de wind als je buiten bent door bijvoorbeeld een sjaaltje voor je lippen te dragen. Doet echt wonderen!

7. Lippenstift

Pas op met lippenstift als je te droge lippen hebt. Een matte lippenstift kan ervoor zorgen dat de lippen nog meer uitdrogen. Overigens ontstaan er ook veel velletjes, dus beter om een glanzende lippenbalsem te dragen voor een avondje uit.

8. UV-bescherming

Last but not least, bescherm je lippen tegen de zon. Een lippenbalsem met SPF is belangrijk om je lippen te beschermen tegen UVA en UVB straling. Handig in de zomer of als je op wintersport gaat.