Zelf gedraaide kaarsen maken? Zo doe je dat

Hobby door Chloe

Draaikaarsen zijn sinds vorig jaar helemaal in. Helaas zijn deze kaarsen best prijzig. Al helemaal in vergelijking met normale dinerkaarsen. Gelukkig hebben wij een handige budget tip voor je, want zo maak je namelijk zelf gedraaide kaarsen.

Zelf gedraaide kaarsen maken

Gedraaide kaarsen zien er hartstikke chique uit. Ze geven een leuke touch aan je interieur en zijn gezellig om op de dinertafel te zetten. Helaas kosten deze kaarsen vaak twee keer zo veel als een gewone dinerkaars. Wil jij toch draaikaarsen voor een prikkie? Blijf dan gewoon de standaard dinerkaarsen kopen en maak er zelf gedraaide kaarsen van.

Benodigdheden

  • Dinerkaarsen zonder coating
  • Deegroller
  • Ovenschaal
  • Plastic bak
  • Handdoek

Zo maak je zelf draaikaarsen

  1. Vul een ovenschaal met warm water. Zorg ervoor dat het water zo warm is dat je nog net je vingers erin kunt houden. 
  2. Leg de kaarsen nu in het warme water en laat ze er 20 minuten in.
  3. Haal de kaarsen uit het water zodra ze buigzaam zijn en droog ze af met een handdoek.
  4. Rol nu met een deegroller in de lengte van de kaars tot deze ongeveer een centimeter dik is. Herhaal dit ook aan de andere kant van de kaars.
  5. Pak de kaars aan beide kanten vast en draai in tegengestelde richting. 
  6. Leg de kaars hierna in een bak met koud water om af te koelen.