10 gezonde snacks die je als tussendoortje kunt eten

Food door Maj

Je kent het wel, na een lange dag werken heb je zin in een lekkere snack. Het is soms zo moeilijk om de verleiding te weerstaan. Toch zijn er genoeg gezonde alternatieven waar je van kan eten om je trek weg te nemen. Een tip is vooral om voedzame snacks te kiezen, dan zijn tussendoortjes eten eigenlijk ineens helemaal niet meer zo erg. Daarom delen wij met jullie de 10 lekkerste en gezondste snacks, zeg maar bye bye schuldgevoel! 

1. Fruit met chocoladedip

Huh, chocolade? Natuurlijk wel met mate, maar je leest het goed. Pure chocolade bevatten antioxidanten in de cacao, perfect om je chocolade cravings te laten verdwijnen. En je hebt meteen je dagelijkse portie vers fruit binnen.

2. Edamame sojaboontjes

Een lekkere gezonde snack zijn sojaboontjes. Dat zijn die overheerlijke Japanse boontjes die je bij de sushi kan bestellen. Deze boontjes bevatten hoogwaardige plantaardige eiwitten, onverzadigde vetten, vezels, ijzer, vitamine B1 en calcium. Goed nieuws, want ze zijn ook gewoon in de supermarkt verkrijgbaar. 

3. Ongezouten Noten

Een handje ongezouten noten zijn een goede voedzame snack. Leuk om af en toe af te wisselen tussen verschillende noten, zoals amandelen, cashewnoten, pinda's, walnoten, hazelnoten of macadamia noten. 

4. Appel uit de oven met kaneel en rozijnen

De allerlekkerste snack ooit, namelijk appel uit de oven met kaneel en rozijnen. En dit smaakt dus echt naar verse appeltaart, perfect voor de zoetekauwers onder ons.

5. Gedroogde vruchten

Bijvoorbeeld gedroogde pruimen, abrikozen of een handje rozijnen. Zeer voedzaam en ook nog eens om te smullen!

6. Zoete aardappel friet

Voor als je zin het in iets warms. Zoete aardappelen bevatten namelijk veel gezonde stoffen, zoals vitamine A, C, antioxidanten en belangrijke mineralen.

7. Cottage cheese met crackers

Cottage cheese is lekker en gezond als crackerbeleg. Er zitten weinig vetten in en veel eiwitten wat goed is voor na het sporten. Je kan er nog wat fruit op doen en klaar is je healthy snack.

8. Rauwe groente sticks met dip

Altijd goed, rauwe groente met dip. Kies bijvoorbeeld voor paprika hummus of yoghurtdip die je zelf kan maken. Heerlijk crunchy en super gezond.

9. Snacks met banaan

Als je een middagje vrij hebt is het handig om alvast gezonde snacks te preppen voor de hele week. Er zijn veel verschillende recepten met banaan die erg makkelijk en snel zijn. Denk hierbij aan Bananencake met havermout, bananenpannenkoekjes met rood fruit of bananenmuffins. 

10. Rijstwafels

Heerlijk met avocado of cottage cheese als tussendoortje. Ook lekker makkelijk mee te nemen naar je werk of als je opstap gaat.