Zo draag je na de feestdagen jouw party items het hele jaar door

Beauty & Mode door Maj

De decembermaand is voor veel mensen het moment om even goed uit te pakken met glitter en glamour. Heerlijk natuurlijk, maar daarna betrappen we elkaar er toch weer op dat die dure feestelijke jurk een jaar in de kast hangt. Geen paniek, want er zijn genoeg leuke manieren om je party items het hele jaar door te dragen. Wij showen je maar al te graag hoe je die 'over de top' items iets draagbaarder kan maken.

1. Downdressen 

Door een kledingstuk te downdressen zorg je voor tegengewicht in je outfit. Het draait hierbij allemaal om het maken van de juiste combinaties. Als je een hele chique glitterblouse hebt, is het de kunst deze te combineren met een toffe jeans en sneakers voor een wat meer casual look. Bij een feestelijke jurk zou je als tegenhanger een stoere laars en een leren jack kunnen dragen. Of probeer eens die pailletten broek met een grote oversized wollen trui. Heerlijk comfortabel en toch erg shiny! Het is in ieder geval nooit saai om basic items met eyecatchers te mixen.

2. Neutrale kleuren gebruiken

Een andere goede hack is om een opvallend item draagbaar te maken door het te combineren met neutrale kleuren. Hierdoor wordt de outfit rustiger en leg je de nadruk meer op de texturen. Je kan een outfit ook ton sur ton maken door helemaal gekleed te gaan in één kleur, dat zorgt voor een nonchalante look

 

3. Verschillende materialen en pasvormen

Een goede tip is om te letten op materialen en pasvormen. Combineer je glitteritems met wol, katoen of jeans voor een meer casual uitstraling. Verder is het leuk om te spelen met vormen door een oversized blazer over een pailletten rok of broek heen te gooien. Wat daarnaast ook goed werkt is een grote trui dragen over je party dress. Zo kan je door te experimenteren veel verschillende kanten op met je feest garderobe.