Geen groene vingers? Dan zijn dit de 6 ideale kamerplanten voor jou

Wonen door Maj

We kennen het allemaal: je hebt pas een nieuwe plant en na een korte tijd begint deze al gele blaadjes te vertonen of uit te vallen. Heel vervelend, maar soms is het handig om te beginnen met kamerplanten die makkelijk te verzorgen zijn. Dus heb jij geen groene vingers, maar vind je het wel leuk om planten in je woonkamer te hebben staan? Dan zijn dit de 6 ideale kamerplanten voor jou!

1.  Scindapsus golden pothos

Deze plant is perfect als je regelmatig vergeet om water te geven. Ze staan graag in droge grond, want dan zijn ze het beste bestand tegen onregelmatige watergiften. Daarnaast hoeven ze niet in het zonlicht te staan. Het leuke aan deze plantjes is dat ze mooi groenen in een plantenhanger, dus ideaal om de woonkamer mee op te fleuren.

2.  Aloë vera

Een echte topper, namelijk de Aloë vera plant. Naast de leuke uitstraling en de makkelijke verzorging van de plant, werkt deze ook erg goed voor je huid en gezondheid. Een win-win situatie dus.

3. Graslelie

De graslelie kan in veel soorten licht en omstandigheden groeien. Het grootste pluspunt is dat dit plantje niet heel consequent water nodig heeft. Geen stress dus als je het een keer vergeet!

4. Zamioculcas

Een makkelijke kamerplant waar je weinig omkijken naar hebt. Het liefst staat die op een lichter plekje, maar verder is deze plant al erg snel blij met een klein beetje liefde.

5. Sansevieria

Vooral handig als je vaak vergeet water te geven, want de sansevieria's zijn woestijnplanten. Droogte maakt deze kamerplanten dus helemaal niets uit en ze hebben verder weinig eisen. Water slaat die op in de bladeren, dus deze plant heeft pas weer water nodig als zijn aarde helemaal droog is. Hoe lekker is dat!

6. Peperomia Obtusifolia

Vetplanten staan erom bekend dat ze goed tegen een stootje kunnen. Dit plantje is al tevreden met een plaats zonder zonlicht en af en toe een scheutje water. Nog een pluspunt: deze kamerplant is ook nog eens huisdiervriendelijk en lief voor onze viervoeters.