Dit zijn de mooiste landschappen in Europa

Hobby door Mozhda

Hallo Moeder Natuur! Europa heeft meer te bieden dan grote, drukke en toeristische steden. We kunnen niet genoeg krijgen van deze prachtige landscapes. Ze maken een uitstekende vakantiebestemming. Wil je inspiratie voor je nieuwe Europa trip? Lees dan dit artikel. We hebben de mooiste Europese landschappen verzameld.

1. Hohe Tauern in Oost-Tirol, Oostenrijk

Winter is hier! Oost-Tirol is de perfecte bestemming voor jouw winterse vakantie. Je hebt keuze zat aan activiteiten. Ga je liever voor een wandeling door de besneeuwde bossen, voor een avontuurlijke ski- en snowboardvakantie of wil je liever ijsklimmen? Bovendien is het Nationaal Park Hohe Tauern gemaakt voor de inheemse diersoorten. Hier vind je dieren als de alpensteenbokken, marmotten, reeën en de lammergier.

2. De Plitvice Meren in Kroatië

Nationaal Park Plitvice is een van de oudste nationale parken in Zuidoost-Europa. Hier vind je de prachtige Plitvice meren. Het park telt zestien smaragdgroene meren en negentien watervallen. Uit dit landschap bloeiden veel sprookjesachtige verhalen. Het is een en al magisch!

3. De wijngaardterrassen van Lavaux in Zwitserland

Dit wijnbouwgebied van 800 hectare is het grootste wijnbouwgebied van Zwitserland. Dit heuvelachtig landschap trekt al sinds de 11e eeuw bezoekers. Zo is volgens Unesco bewijs gevonden van wijnbouw tijdens de Romeinse tijd. De terrassen en bijbehorende wijntradities van Lavaux zijn dus bijna duizend jaar oud!

4. Sintra in Portugal

De toeristische stad Lissabon trekt jaarlijks miljoenen mensen. Maar wil je liever de natuurgebieden in Portugal bezoeken? Dan is de Sintra regio een uitstekende plek! Dit natuurgebied ligt op een halfuur rijden van Lissabon. Hier vind je bloemrijke en beeldende dorpjes, zandstranden en enorme tuinen waarin het bloesemt van de planten. En laten we niet over het hoofd zien dat hier ook prachtige paleizen zijn, zoals het Pena Paleis en het Paleis van Monserrate.

5. De Gullfos Waterval in Ijsland

We weten allemaal al dat Ijsland van de natuurwonderen bruist. Met de Gullfos waterval zegen je je ogen. Het water van de woeste Hvítá-rivier stort meer dan 30 meter naar beneden! Dit ziet sowieso nóg mooier uit in het echt.

6. Nationaal Park El Teide op Tenerife

In dit Nationaal Park van Tenerife zijn er versteende lava stromen, enorme rotsen en oranje zandvlaktes. Hier vind je ook de vulkaan Pico del Teide: Dit is de op twee na hoogste vulkaan ter wereld! Wetenschappers beschouwen de vulkaan als slapend. Zeker een bezoekje waard. Die kun je dan weer van je bucketlist afstrepen!