Recept: No-bake bananenflan met slechts 3 ingrediënten!

Food door Zora

Heb je een tros rijpe bananen in huis liggen die aan het wachten zijn om opgegeten te worden? Maak dan deze heerlijke bananenflan met slechts drie ingrediënten. Voor dit recept heb je geen oven nodig, maar pas je de au bain-marie kooktechniek toe. Scrol naar beneden voor de instructies.

Ingrediënten voor no-bake bananenflan

 • 6 kleine rijpe bananen
 • 6 grote eieren
 • 600 milliliter melk

Bereidingswijze no-bake bananenflan

 1. Breek de zes eieren in een kom.
 2. Snijd de bananen in schijfjes en stop ze in de blender.
 3. Voeg de eieren en de melk toe aan de blender. Blend de bananenflanmix totdat er geen klontjes meer over zijn en voeg het toe aan een kom, schaal of bakvorm.
 4. Nu is het tijd om au bain-marie de bananenflan te maken. Plaats een pan met een laagje water op middelhoog vuur en plaats de kom, schaal of bakvorm erin. Laat de flan 60 minuten koken en plaats het vervolgens in de koelkast gedurende anderhalf uur.

Wil jij jouw bananenflan wat zoeter maken? Voeg dan een theelepel suiker toe. Een andere optie is om de bananenflan te karameliseren.

No-bake bananenflan karameliseren

Om een gekarameliseerd laagje toe te voegen aan de flan en het wat zoeter te maken, moeten we eerst de karamel maken voordat we de au bain-marie kooktechniek gebruiken.

 1. Voeg 200 gram suiker en 40 milliliter water toe aan een pannetje en zet deze op het vuur.
 2. Breng het langzaam aan de kook en roer tot de suiker volledig is opgelost.
 3. Stop met roeren terwijl het mengsel aan het koken is, je kan wel het pannetje eventueel voorzichtig heen en weer bewegen mocht het nodig zijn.
 4. Wanneer de karamel klaar is met koken, koel je de pan af in een bak met koud water.
 5. Voeg vervolgens de karamel toe aan de kom, schaal of bakvorm voordat jij de bananenflanmix toevoegt en verdergaat met het recept.