Zo maak jij de toilet tank goed schoon

Life Hacks door Zora

De plek waar zich het meeste vuil ophoopt in de badkamer, is ongetwijfeld het toilet. Het is belangrijk om het toilet goed schoon te maken om bacteriën en nare geurtjes te verwijderen. Het is aan te raden om het minstens twee keer per week schoon te maken, maar hoe zit het met het toiletreservoir? Vaak wanneer we iets niet kunnen zien, maken we het ook niet schoon. Toch is het belangrijk om de tank van het toilet ook goed schoon te houden, wij vertellen je hoe!

Afhankelijk van de kwaliteit van het water kan de toilet tank een verzamelplaats worden voor schimmel. Schimmels kunnen ziektes en infecties veroorzaken. Zie jij een roodachtige ring rond het water? Dit kan de bacterie Serratia marcescens zijn, die longontsteking, urineweginfecties en verwondingen kan veroorzaken.

Hoe vaak moet je de toilet tank schoonmaken?

Het wordt aanbevolen om het toiletreservoir minstens twee keer per jaar schoon te maken. Als het water heel hard is, moet je dit mogelijk vaker doen, elk kwartaal. Dit helpt je niet alleen om schimmel en bacteriën te verwijderen, maar het zorgt er ook voor dat de ventielen goed blijven werken. Bevindt jouw badkamer zich in een zeer warme of vochtige omgeving en heb je schimmel opgemerkt? Maak dan de toilettank een keer per maand schoon.

Wat heb je nodig om het toiletreservoir schoon te maken?

  • Witte azijn
  • Schoonmaakhandschoenen
  • Schoonmaakborstel
  • Spons

Gebruik witte azijn voor een effectieve reiniging. Witte azijn is een natuurlijk en zuinig schoonmaakmiddel die bacteriën in de badkamer bestrijdt. Gebruik geen andere soorten azijn want deze kunnen vlekken achterlaten op jouw toilet.

Zo reinig jij de toilet tank

  1. Draai als eerst de kraan dicht die het water naar het toilet brengt. Leeg daarna de toilet tank, zorg ervoor dat er geen druppeltje water meer overblijft voordat jij het goed schoonmaakt.
  2. Begin met schoonmaken van de binnenkant van het reservoir met een toiletreiniger om het te desinfecteren. Je kunt ook witte azijn gebruiken als je dat liever hebt. Laat het enkele minuten intrekken en maak daarna de binnenkant goed schoon met een natte borstel. Gebruik een andere borstel dan de toiletborstel, deze kan namelijk bacteriën bevatten en het is beter om het te vermijden. Het beste is een nieuwe borstel.
  3. Gebruik vervolgens de spons om andere gebieden in de tank schoon te maken, zoals de ketting, de vulbuis, enz.
  4. Nu dat het toiletreservoir goed schoon is, is het tijd om hem opnieuw te vullen met water.