Gourmetten tijdens de feestdagen? Dit mag niet ontbreken

Food door Zora

Gourmetten is een van de populairste activiteiten tijdes de feestdagen en wij begrijpen waarom. Samen kokerellen en smullen aan tafel kan niet anders dan gezellig zijn, toch? Wij hebben een lijstje gemaakt met de ingrediënten die niet mogen ontbreken op tafel voor een geslaagde gourmetavond.

Olie of boter

Haal rijstolie of roomboter in huis en sla vloeibare bak en braadolie over. Op deze manier beperk jij de gourmetgeur!

Groenten om te gourmetten

De groenten die onmisbaar zijn tijdens het gourmetten zijn paprika, gesneden ui, champignons, tomaat, preiringen en courgette. Daarnaast zijn wokgroentes ook perfect voor het gourmetten.

Vlees om te gourmetten

Het allerbelangrijkste om een gourmetavond te laten slagen is door genoeg vlees in huis te halen. Wat absoluut niet mag ontbreken zijn hamburgertjes, worstjes, varkenshaas, kipfilet, biefstukjes, slavinkjes en kipschnitzels. Het vlees dat de laatste jaren ook vaak op de gourmetschotel ligt is shoarma of gyros. 

Vis om te gourmetten

Vaak is alleen vlees voldoende voor het gourmetten. Heb je een visliefhebber in huis of te gast? Dan is het een goed idee om garnalenspiesjes, zalmblokjes, kabeljauw, witvis, gemarineerde garnalen en scholfilet in huis te halen. 

Gourmetsauzen

De populairste sauzen voor tijdens het gourmetten zijn knoflook- en whiskycocktailsaus. Zorg dat jij deze twee iniedergeval in huis haalt. Daarnaast maak jij jouw gasten ook erg blij met barbecuesaus, sojasaus en pindasaus!

Bijgerechten

Bijgerechten mogen absoluut niet missen aan tafel. Stokbrood met smeersels zoals kruidenboter en een heerlijke salade zijn een must! 

Toetjes

Gourmetten rond jij goed af met heerlijke pannenkoekjes of fruit om te bakken. Denk aan banaan, ananas, peer of appel.

Eet smakelijk!

Beeld: Photo by Євгенія Височина on Unsplash