Heerlijk na het kerstdiner: zo maak je een affogato

Food door Chloe

Heb jij over het hele kerstdiner nagedacht behalve het dessert? We kunnen heel goed begrijpen dat het voor- en hoofdgerecht al genoeg tijd in beslag heeft genomen en je geen zin hebt om ook nog uren in de keuken te staan voor het nagerecht. Affogato is daarom perfect om het diner mee af te sluiten, want het is zo gemaakt en wij vertellen je hoe.

Affogato

Dit recept is echt heel simpel, maar dat maakt hem niet minder lekker. Affogato is eigenlijk niets meer dan ijs met espresso. Dat scheelt je dus ook weer een rondje koffie inschenken voor iedereen. 

Ingrediënten

  • 1 bolletje vanille ijs
  • 1 kopje espresso
  • Cantuccini koekjes

Bereidingswijze affogato

  1. Pak een glas en schep hier een bolletje vanille ijs in.
  2. Zet nu een kopje espresso en giet deze over het ijs terwijl het nog heet is.
  3. Verkruimel de cantuccini en strooi deze over de affogato.

Wil je het dessert nog een extra touch geven? Doe er dan nog wat likeur zoals Amaretto of Licor 43 doorheen.