Lifehack: kreuken verwijderen met een ijsklontje

Life Hacks door Zora

Heb je geen zin om jouw kleding te strijken na het gebruiken van de wasdroger? Dan hebben wij een heel eenvoudig trucje om kreuken te verwijderen met behulp van ijsklontjes. Deze lifehack is effectief met kledingstukken zoals overhemden, jurken, blouses en voornamelijk katoenstoffen. Ben jij nieuwsgierig geworden? Lees dan verder.

Zo verwijder jij kreuken met ijsklontjes

Om kreuken te verwijderen uit jouw kleding, plaats je twee grote ijsklontjes in de droger samen met jouw natte kleding en start het droogprogramma. Voeg twee extra ijsklontjes toe wanneer jouw kledingstukken droog zijn en zet de machine nogmaals aan gedurende 10 tot 15 minuten voor een nog beter resultaat. Heb jij een paar kledingstukken die gekreukt en al droog zijn? Volg dan alleen de laatste stap en voeg 2 of drie extra ijsklontjes toe.

Hoe werk deze lifehack?

De warmte die in de droger wordt geproduceerd, verandert het ijs in stoom, waardoor onze kleding er uitgerekt en met weinig kreukels uit komt, en het werk van het strijkijzer wordt vervangen!

De virale video van @brunchwithbabs

Aan wie hebben wij deze handige lifehack te danken? Aan de 72-jarige influencer Babs Costello uit Connecticut. Ze noemt zichzelf de "internet moeder/oma waarvan je niet wist dat je die nodig had". Volg haar op social media voor nog meer handige hacks zoals deze.

@brunchwithbabs Wrinkle free summer #motherlyadvice ♬ original sound - everyone’s grandmother