Waarom het goed is om waszakken te gebruiken

Wonen door Chloe

Je hebt ze vast wel eens in de winkel zien liggen: waszakken. In deze zakjes doe je je kleding voordat het de wasmachine ingaat. Maar waar dienen deze zakjes nou eigenlijk voor en wat zijn de voordelen? Wij gingen op onderzoek uit.

Langer van je kleding genieten

Een waszakje zorgt ervoor dat je kleding beschermd blijft. Als je bijvoorbeeld wollen kleding hebt zoals lekkere warme truien is dit super handig. Zou gaan ze namelijk minder snel pluizen en zorg je ervoor dat er geen halen in komen.

Was gaat niet in de knoop

Je kent het wel: kleding met touwtjes, panties of shirts met lange mouwen raken makkelijk in de knoop. Niet echt ideaal, want zo duurt het opruimen van de was nog langer. Met een waszakje voorkom je dit. Ook als je beddengoed wast in een waszak voorkom je dat je vervolgens allemaal sokken terugvindt in de overtrek.

Nooit meer verloren sokken

Sokken lijken soms als sneeuw voor de zon te verdwijnen nadat we ze in de wasmachine hebben gedaan. Ze kunnen namelijk makkelijk tussen de rubbers komen of in andere kleding verstrikt raken. Met een waszakje heb je dus nooit meer last van vermiste sokken.

Bh's blijven mooi in vorm

Voor beugelbeha's zijn waszakjes echt de perfecte oplossing. Ze blijven namelijk goed in vorm wanneer je ze in een waszakje wast. Ditzelfde geldt voor schoenen. Door ze in een waszakje te wassen blijven ze beschermd tegen de trommel en zijn ze daarna weer als nieuw.