5 redenen waarom je een keer een georganiseerde busreis mee moet maken

Lifestyle door Juliët

Lekker op vakantie! Maar met welke vervoersmiddel moet je gaan? Er zijn zoveel mogelijkheden. Al gauw denk je aan een vliegtuig. Maar wist je dat een georganiseerde busreis ook fantastisch kan zijn? Dit is waarom.


Busreis

Veel mensen gaan op vakantie met de auto, het vliegtuig of misschien wel met de trein. Maar heb je ooit al eens aan een busreis gedacht? Slechts een klein deel overweegt om met de bus op reis te gaan. Terwijl een busreis best veel voordelen heeft.  De bus brengt je overal heen en je leert ook nog eens nieuwe mensen kennen. Je reist namelijk met een vaste groep. Je hebt twee verschillende reizen. Je hebt een excursiereis en een rondreis. Bij een excursiereis verblijf je de gehele periode in hetzelfde hotel. Bij een rondreis reis je verder en verblijf je niet iedere nacht in hetzelfde hotel. Aan jou de keuze. De reis is in ieder geval georganiseerd en al. Ideaal, toch?

1. Geen stress

Zonder stress met de bus op vakantie te gaan. Je geeft je bagage af bij de buschauffeur en bent klaar om op reis te gaan. Zodra je in de bus zit, hoef je nergens meer aan te denken. Je kunt de hele reis achteroverleunen en ontspannen. Je begint gelijk uitgerust aan de vakantie en dat scheelt enorm.
 

2. Relaxen

Zoals het vorige punt al zei, het scheelt je veel stress. Je hoeft je nergens druk om te maken, want alles is al tot in de puntjes voor je voorbereid. Onderweg een filmpje kijken, spelletje doen of lekker dutten. Je komt volledig uitgerust aan op je bestemming. Daarnaast is het vaak ook nog eens hartstikke gezellig met de hele groep in de bus. Heerlijk onder het genot van een hapje en drankje en genieten van de mooie landschappen langs de weg.
 

3. Flexibel

Een groot voordeel met reizen met de bus is de flexibiliteit. Er is veel mogelijk op het gebied van vertrekdata, opstapplaatsen en de bestemmingen. Daarnaast zorgen zowel de buschauffeur en de reisleiding dat alles netjes is geregeld. Je hebt verder geen geregel, want je wordt met de bus tot aan de deur van je accommodatie gebracht. Je reis kan dan echt beginnen.
 

4. Milieuvriendelijk

Met de bus op vakantie gaan is een stuk milieuvriendelijk er dan met het vliegtuig. Het is zelfs nog milieuvriendelijker dan met de auto. Hoe meer mensen er mee gaan, hoe beter het voor het milieu is.
 

5. Alles-in-één

Tijdens een organiseerde busreis wordt alles voor je geregeld. Je kunt alle hoogtepunten en pareltjes van een land in één vakantie bezichtigen. De reisleiding is ook nog eens bijna altijd in de buurt. Als je dan met vragen zit, kun je deze gelijk stellen. Zij kunnen je veel tips meegeven over plekjes die je gezien moet hebben. Het enige wat jou nog echt te wachten staat is de vakantie zelf!

 

via GIPHY