Zo maak jij jouw kunstkerstboom schoon en klaar voor de feestdagen

Lifestyle door Zora

De kerstdagen zijn dicht bij en nu is het echt de tijd om de kerstboom op te zetten als je dat nog niet gedaan hebt. Jouw kunstkerstboom is bijna een jaar opgeborgen geweest en heeft veel stof opgehoopt. Voordat jij kan beginnen met versieren, heeft het een grondige reiniging nodig. Wij leggen aan je uit hoe jij jouw kerstboom schoon en klaar maakt voor de feestdagen.

Dit heb je nodig

  • Schoonmaakdoek
  • Warm water
  • Azijn of afwasmiddel

Zo maak jij jouw kunstkerstboom schoon

  1. Leg een handdoek op de grond en haal jouw kunstkerstboom uit de doos. Passeer een droge doek om zoveel mogelijk stof te verwijderen. Gebruik een masker als je allergisch bent voor huisstof of mijten.
  2. Maak een oplossing van gelijke delen witte azijn en warm water. Maak de doek nat een haal hem door de takken van de boom, inclusief stam en voet. Op deze manier maak je de kerstboom schoon en desinfecteer je hem. Heb je geen azijn? Gebruik dan afwasmiddel.
  3. Een andere manier om stof van de boom te verwijderen, is met behulp van een stofzuiger. Zet de voet van de boom op de grond en stofzuig met een opzetstuk op minimum snelheid. Begin altijd met de bovenste takken en ga in cirkels naar beneden.
  4.  Laat de kerstboom tot slot 24 uur aan de lucht of op een geventileerde plaats drogen of totdat het vocht volledig is verdwenen. Daarna hoef je jouw kerstboom alleen nog maar te versieren!

Kunstkerstboom goed opbergen

Jouw kunstkerstboom blijft beter schoon en gaat langer mee als jij hem goed opbergt. Het wordt aangeraden om de kerstboom in de originele doos te bewaren. Heb jij die niet meer? Gebruik een lange doos of plak twee dozen aan elkaar om de kerstboom in zijn geheel op te bergen.