De leukste (winterse) workshops om te volgen met je vriendinnen of collega’s

Lifestyle door Juliët

Kaarsen maken? Of misschien een ijssculptuur? Het kan allemaal met een workshop. Hoe leuk als vriendinnentuitje of een uitje met al je collega’s? Vooral een effectieve manier om tot nieuwe inzichten te komen.  Met de volgende (winterse) workshops kun jij helemaal losgaan.


1. Delfts Blauw schilderen (Delft)

Delfts Blauw servies kennen we allemaal wel. Maar heb je al ooit eens dit servies zelf beschilderd? Met deze workshop kun je een tegel ontwerpen of een bordje. Ontdek zelf hoe het wereldberoemde Delfts Blauw gemaakt wordt en creëer een eigen kunstwerk voor thuis. Als je toch aan deze workshop meedoet is het ook een unieke kans om het Royal Delft museum te bezoeken. Twee vliegen in één klap!


 

2. Ijssculpturen maken (op eigen locatie)

Met deze workshop kom je helemaal in de winterse sferen. Pak je winterjas er maar bij trek je handschoenen aan. Je gaat namelijk je eigen ijssculptuur maken. Een echt ‘coole’ activiteit. Deze workshop kan op bijna iedere locatie verzorgd worden. Laat je creatieve kant maar zien. Een ijssculptuur bouwen is een afwisselende workshop waarbij teambuilding echt van pas komt. Verder draait het vooral om plezier hebben en veel hilarische momenten. Met wie ga jij de uitdaging aan?

 
 

3. Light-art fotografie (op eigen locatie)

Ken jij de workshop light-art fotografie al? Deze workshop vindt plaats in een verduisterde ruimte. Met verschillende lampjes ga jij individueel of in groepsverband bewegingen maken. Deze vormen zijn tijdens het maken van de foto niet zichtbaar. Dit zie je later pas. Je kunt experimenteren met verschillende technieken. Samenwerking en creativiteit is erg belangrijk. De foto’s krijg je mee en kun je zelf laten drukken. Say cheese!

 

 

4. Parfum maken (Amsterdam)

Spuit jij de hele dag parfum rond, omdat je er niet genoeg van kunt krijgen? Dan is deze workshop echt wat voor jou. Tijdens deze workshop leer je meer over de technieken en ingrediënten die horen bij het maken van parfum. Onder leiding van een parfum-creator ontwikkel je je eigen parfum. Tijdens de workshop ontvang je koffie of thee in een gezellig clubhuisje. Al met al duurt de gehele workshop ongeveer 1,5 uur en na afloop neem je je eigen parfum mee naar huis. Hoe tof!

 

 

5. Geurkaars maken (Amsterdam)

Dit is een hele creatieve workshop die je een keer moet meemaken, namelijk: het maken van geurkaarsen. Op beginnersniveau ga jij aan de gang. In Amsterdam kun je kaarsen maken van The Very Good Candle in ‘The Lab’. Naast het maken van de kaars, leer je ook alle basisprincipes en hints over het mengen van essentiële geuren & oliën. Ontdek samen met je vriendinnen of collega’s welke geur het beste bij je past en creëer je eigen unieke geur. Let er wel bij op dat deze workshop in het Engels is. Welke geur werkt voor jou het beste?
 


6. Kookworkshop (Meerdere locaties)

Mmm, om te smullen toch? Bij de kookfabriek hebben ze verschillende kookworkshops, waardoor er voor ieder wel wat wils is. Er wordt rekening gehouden met dieetwensen en allergieën. Ook zijn er speciale groentemenu’s. Als je van wat meer competitie houdt, dan kun je het beste voor een kookwedstrijd gaan. Laat maar zien dat jij een ster in de keuken bent. Houd je meer van een kleinschalige kookworkshop? Dan kan dit natuurlijk ook!