Dit is waarom je spinnen juist wel in huis moet laten zitten

Wonen door Chloe

Wil jij als je een spin in huis hebt er ook zo snel mogelijk vanaf? Veel mensen vinden deze beestjes maar niks, terwijl ze eigenlijk helemaal niets doen. Het is zelfs goed om spinnen in huis te hebben. Waarom je ze beter kunt laten zitten leggen wij je uit.

Honderden spinnen in huis

Als je bang bent voor spinnen, kan je deze alinea beter even overslaan. In ieder huis, nieuw of oud, leven namelijk honderden spinnen. We zien ze natuurlijk niet allemaal, maar dat betekent niet dat ze er niet zijn. Ze verstoppen zich liever op plekken waar wij niet komen. Geloof ons, de spin is nog veel banger voor ons dan andersom. Ze komen vaak ’s nachts tevoorschijn, waardoor wij ze dus bijna niet zien.

Waarom je spinnen moet laten zitten

Zie jij een spin lopen? Laat hem dan vooral lekker zitten. Ze zijn namelijk heel nuttig. Spinnen doen ons namelijk helemaal niets en jagen op de insecten waar we wel last van hebben. Een zoemende mug in je slaapkamer is toch vele malen vervelender dan die huisspin die in de hoek blijft zitten?

Spinnenplaag

Als je plotseling veel spinnen ziet, hoef je je zeker geen zorgen te maken over een spinnenplaag. Deze beestjes houden zichzelf namelijk heel goed in evenwicht. Wel kan het zijn dat je er in de maanden september en oktober meer ziet dan normaal. In de herfst zijn de mannetjes namelijk actiever op zoek naar vrouwtjes. Daarom laten ze zich vaker zien dan je gewend bent.