5 tips om de dag actiever te beginnen

Lifestyle door Zora

Ben je in de ochtend vaker moe dan uitgerust? Jij bent niet de enige. Vaak komt dit door ongezonde gewoontes die we hebben. Wij vertellen wat je beter wel en niet kan doen om de dag actiever te beginnen.

1. Niet snoozen

Onze brein vindt het heerlijk om in slaap te vallen omdat ons lichaam dan serotonine aanmaakt. Om deze reden is het zo verslavend om een aantal keer te snoozen in de ochtend. Helaas kan het onze rem-slaap verstoren en ervoor zorgen dat we niet uitgerust wakker worden. Door een vast slaapritme te creëren, heb je de wekker helemaal niet meer nodig en dat is nog beter!

2. Koud water

Neem een koude douche! De temperatuursverandering in je lichaam vermindert stress en maakt je alerter en dus actiever. Zodra jij er gewend aan bent, wil jij nooit meer zonder. Liever niet? Een glas koud water drinken is ook een optie.

3. Essentiële oliën

Geuren kunnen jou energieker en actiever maken. Voeg essentiële oliën zoals citrus, pepermunt, rozemarijn of kaneel toe aan jouw geurverspreider voor een productievere dag.

4. Geen elektronica

Check jij altijd gelijk je mobiel zodra jij wakker wordt of zet je gelijk de televisie of radio aan? Dit zorgt voor onnodige stress en spanning. Creëer in plaats daarvan een ochtendroutine waar jij rustig en blij van wordt. Denk aan wakker worden met een lekker ontbijtje, een meditatie of zelfs met een miniwork-out.

5. Laat de gordijnen open

Ga jij slapen en word jij wakker in een pik donkere kamer? Probeer vanaf nu wakker te worden met daglicht door de gordijnen open te laten. Je lichaam kan zich op deze manier beter voorbereiden op een actieve dag. Is het in de wintermaanden nog te donker buiten wanneer jij op wil staan? Schaf dan een Wake-up Light aan die de zonsopkomst nabootst.