Maak van een kalender een praktisch én persoonlijk cadeau!

Lifestyle door Elsemieke

Het is vaak de steun en toeverlaat als het om de planning van het gezinsleven gaat of op kantoor: de kalender. Deze kalender is de reden dat je niet voor onverwachte verassingen komt te staan. Hoewel de digitale versie zijn opmars maakt, wordt de papieren variant nog steeds heel veel gebruikt. Een kalender brengt zo wat rust en regelmaat in je leven of op de werkvloer. Het is bovendien een cadeau wat leuk is om te krijgen, omdat het voor iedereen wel handig is.

Hier vind je de tips hoe je een kalender het handigst kan gebruiken en hoe je er een speciaal cadeau van kan maken bij bijzondere gelegenheden.

Breng je leven op orde met een kalender

Een jaar heeft 365 dagen en toch kom je altijd tijd te kort. Een kalender kan zorgen voor wat structuur en rust. Hoe kun je een kalender overzichtelijk maken? Want er zijn natuurlijk nogal wat verschillende dingen die er moeten en kunnen op een dag. Kleur in je leven maakt alles mooier. Kleuren in je weekplanner of maandkalender zorgen voor overzicht. In een oogopslag zie je het verschil tussen werkafspraken en sociale activiteiten. Ook kun je in de weekplanner van je gezin de activiteiten van elk gezinslid aangeven met een andere kleur.

Wat is een goede plek om je kalender neer te hangen? Want deze verdient een ereplekje, goed zichtbaar voor de mensen die wat moeten met de informatie op de kalender. De wc is bijvoorbeeld een bekende en handige plek om je verjaardagskalender op te hangen. Ook de keuken is een handig of je werkplek. Maar wat dacht je van de gang bij de kapstok, waar je altijd langskomt voor je de deur uitgaat?

Altijd een perfect cadeau

Zeker met de feestdagen kan je van een kalender een uniek cadeau van maken. Want het is iets wat iedereen wel kan gebruiken én je kan er een heel persoonlijk cadeau mee geven. Er is voor iedereen en elke gelegenheid wel een kalender.

Voor degenen die naar hun verjaardag uitkijken: de aftelkalender

Voor veel kinderen (en sommige volwassenen) is het aftellen tot de verjaardag. Zeker voor kleuters en peuters, die nog vaak weinig besef van tijd hebben kan een week eindeloos duren, laat staan een maand. Een aftelkalender kan dan overzicht bieden. Het systeem met een stickertje plakken elke dag, zorgt dat het wachten op de grote dag niet uitzichtloos lang duurt.

Om het vol te houden: de beloningskalender

Op tijd slapen, zelf naar de wc: het zijn dingen die tijd nodig hebben om te leren. Het werkt stimulerend als je met een kalender voor een kind inzichtelijk kan maken hoe vaak die al wat goed heeft gedaan. Elke dag een stickertje is een kleine beloning voor een grote overwinning.

Om te onthouden wat je moet vieren: de verjaardagskalender

Het leven moet je vieren, om dat te onthouden is de verjaardagskalender. Hierop kun je de verjaardagen zetten van alle dierbaren die je lief zijn. Een verjaardagskalender kan zelf jaren meegaan en is er in allerlei stijlen.

Voor overzicht: de week- of maandplanner

Hoe ziet de week er voor iedereen uit? Wanneer is het weer vakantie? Met de weekplanner voorkom je dubbele afspraken of het vergeten van afspraken.

De zwangerschapskalender voor een bijzondere tijd

Negen maanden zwangerschap is een bijzondere periode voor toekomstige ouders. Maar wat gebeurt er eigenlijk allemaal in je buik in die 9 maanden? Met de 9 maanden aftelkalender wordt er wekelijks beschreven hoe de baby groeit. Je hebt ook zwangerschapskalenders waar je de praktische afspraken bij kunt houden en ook foto’s van je groeiende buik kunt plakken. Zo wordt de kalender ook een waardevolle herinnering aan deze bijzondere tijd.

Leuk cadeau voor creatievelingen: de DIY kalender

In verjaardagskalender gebruik je vaak jarenlang, dus wil je deze ook in je eigen stijl maken. Er zijn heel wat wat soorten Do It Yourself kalenders die je zelf kunt decoreren of illustreren.

Elke dag een blad met de scheurkalender

In een jaar zitten 365 dagen, een enkele keer een dagje meer. Voor al deze dagen heb je een blaadje af te scheuren. Vaak heeft elke dag en elk blad van een scheurkalender wat nieuws te brengen. Dit kan een wijze les spreuk, een tip of een goeie mop zijn.

Hoe maak je van een kalender een heel bijzonder cadeau?

Je kunt met een kalender ook een mooi persoonlijk cadeau bij een speciale gelegenheid van maken. Ga je bijvoorbeeld volgend jaar trouwen en is de datum geprikt? Dan kun je natuurlijk de mensen waarmee je deze mooiste dag van je leven wilt vieren, een kaartje sturen. Maar een mooi 'save the date' bericht is een jaarkalender waarin je subtiel (of niet) de datum omcirkelt, zodat iedereen deze bijzondere dag alvast vrij houdt.

Hoe vertel je toekomstige opa's en oma's dat ze met 9 maanden een kleine verrassing kunnen verwachten? Een kalender met de uitgerekende datum, duidelijk aangegeven, is een mooie manier om te vertellen dat er een nieuwe wereldburger op komst is. Een leuk cadeautje voor vader- of moederdag, of opa en oma is een DIY kalender waarbij de (klein)kinderen hun interpretatie van de maanden geven.

Op de werkvloer, in je gezin of je dagelijkse leven: de kalender is onmisbaar om te weten te komen wat het leven ons in de aankomende dagen of maanden gaat brengen aan afspraken, verjaardagen, vergaderingen en vakantiedagen. Dit maakt het naast handig voor jezelf ook een praktisch en mooi cadeau om te geven. Met wat fantasie maak je er een persoonlijk cadeau van.