Dit zijn de 5 tekenen dat jouw bank aan vervanging toe is

Wonen door Zora

Soms is het moeilijk om toe te geven dat het tijd is voor verandering. Maar op een gegeven moment zijn jouw favoriete handdoeken aan verversing toe, is het tijd om nieuwe gordijnen aan te schaffen en moet jij echt jouw lakens vervangen. Op een gegeven moment geldt hetzelfde voor jouw geliefde bank, dit zijn de vijf tekenen dat het tijd is voor een nieuw exemplaar!

1. De bank maakt krakende geluiden

Als je piepen en kraken hoort elke keer wanneer iemand gaat zitten, dan is dat een teken dat de structuur van jouw bank beschadigd is. Het kan zijn dat de veren aan vervanging toe zijn of dat er iets anders aan de hand is. Oudere meubels werden meestal gemaakt met hardhout en schroeven, tegenwoordig worden goedkopere meubels gemaakt met gefabriceerd hout, nietjes en epoxy hars. Tenzij jouw bank ouder of een gekoesterd familiestuk is, kun je het beter vervangen door een nieuw exemplaar. Het repareren van een bank kan namelijk net zoveel kosten als een nieuwe!

2. De kussens zijn plat en de rugsteun is weg

Zijn de kussens doorgezakt? Dan is het tijd voor verandering. Als de bekleding van de rest van de bank nog in goede staat is en jij de zit- en rugkussens eenvoudig kan verwijderen, dan kan jij jouw bank nieuw leven in blazen door de vulling te vervangen.

3. De bank heeft een vies luchtje

Tenzij jij de bank altijd grondig hebt gereinigd, kan het zijn dat na verloop van tijd vuil en vieze luchtjes zich hebben opgehoopt in de bekleding en in de vulling. Regelmatig stofzuigen en stoomreinigen kan helpen, maar uiteindelijk kan de nare geur winnen. Als jouw kamer nooit fris ruikt, zelfs niet na het schoonmaken, dan is het waarschijnlijk tijd voor een nieuwe bank.

4. De bekleding ziet er niet uit

Is de bekleding van jouw bank gerafeld, vervaagd of bevlekt? Dan kan je jouw bank opnieuw bekleden - wat niet goedkoop is tenzij je het zelf kan doen - of een nieuw exemplaar aanschaffen!

5. Jouw smaak is veranderd

Het kan zijn dat jouw bank niet past in de huidige ruimte, omdat jouw smaak is veranderd of omdat de bank te groot of te klein is voor de kamer waar hij in staat. Je kan eventueel een nieuwe bankhoes uitkiezen die wel bij de inrichting past of de bank vervangen.

Favoriete banken van Welke