Reizen en werken combineren? Met deze online jobs reis jij de hele wereld over

Lifestyle door Elsemieke

Het is heerlijk om de wereld over te reizen en de mooiste plekken aan je bucketlist toe te voegen. Gelukkig hoef je niet per se een pot spaargeld op de bank te hebben, om veel te kunnen reizen. Werk je locatie-onafhankelijk, dan klap je op iedere droombestemming je laptop open. Hoe je dat doet? We hebben tips.

Zó kan jij werken met reizen combineren

Sinds de coronacrisis is het makkelijker om je werk locatie-onafhankelijk uit te voeren. Een digital nomad ben je al als je jouw werk met slechts een laptop en een sterke internetverbinding kunt uitvoeren. Je hopt van plek naar plek of blijft een poosje in hetzelfde land hangen, dat maakt niet zoveel uit. Buiten dat je je baas kunt vragen of jij locatie-onafhankelijk kunt werken, zijn er zogeheten ‘digital nomad jobs’. Geen idee wat jij kunt doen om online geld te verdienen? Dit zijn de leukste online banen!

1. Copywriter (tekstschrijver)

De meest populaire onder de digital nomad jobs is copywriting. Zo houdt een SEO copywriter zich bezig met de online vindbaarheid van ondernemers. Ook kan je blogs schrijven voor websites en magazines. En dat kan vaak allemaal online. Via websites als Upwork.com, Fiverr.com, Freelance.nl, Hoofdkraan.nl en Jobbird kom je aan nieuwe opdrachten. Ook is het slim om op Linkedin je netwerk in te zetten en hier te laten weten dat je een tekstschrijver bent die op zoek is naar nieuwe klussen.

2. Website-ontwikkelaar

Heb jij verstand van websites bouwen? Dan kan je als website-ontwikkelaar de hele wereld over reizen. Misschien schrijf je zelf wel codes, maar je kan jezelf ook verhuren als iemand die codes van anderen samenvoegt. Denk bijvoorbeeld aan WordPress templates inrichten. Hier is enorm veel vraag naar!

3. Virtual assistant

Als je freelancer bent, kun je ook reageren op opdrachten als virutal assistant. Taken als e-mails beantwoorden, socials inplannen of video’s bewerken van andere ondernemers die daar geen tijd voor hebben, kunnen allemaal online uitgevoerd worden. Meld je bijvoorbeeld via Linkedin aan voor klussen of post een bericht dat je open staat voor nieuwe digital nomad jobs. Ook zijn er een hele boek Facebook-groepen die virtual assistants oproepjes toelaten.

4. Vertaler

Als je een talenknobbel hebt is het beroep van vertaler de perfecte online baan voor jou. Overal ter wereld zoeken ze mensen die teksten kunnen vertalen. Digital nomad vacatures zijn er dus genoeg. Fairlingo is bijvoorbeeld handig als je aan de slag wil als vertaler. Je krijgt de opdrachten toegestuurd via de e-mail, die je vervolgens kunt accepteren en vertalen.

5. Social Media Manager

Zonder een goede social media strategie kom je er vaak niet tussen als bedrijf. Vaak worden deze accounts gemanaged freelancers. Een ideale baan voor digital nomads dus! Je kan je richten op Facebook, Instagram, LinkedIn of natuurlijk gewoon alledrie! Berichten posten uit naam van het bedrijf, video’s (stories) maken, comments van klanten beheren: alles is mogelijk als social media manager.

6. Recruiter

Reislustig type? Misschien is een baan als online recruiter dan wat voor jou. De gesprekken vinden dan plaats op kantoor en jij maakt de afspraken online. Tegenwoordig zijn er genoeg agencies die nieuwe werknemers zoeken vanaf elke locatie ter wereld. Alles wat je nodig hebt is een sterk cv en een killermotivatie.

7. Bijles geven

Er zijn een boel opties om bijles te geven, zeker in het Engels. Een grote markt is bijles Engels aan Chinese kinderen. Via een video-verbinding kunt je zo zelf je uren indelen. Perfect dus om te doen vanaf je laptopje in de zon! Zet die cocktail maar vast klaar.