Zo vouw je van een servet een kerstboom voor een gezellige kersttafel

Hobby door Chloe

Nu november is aangebroken tellen we langzaam af naar de kerstdagen. En je kan natuurlijk nooit te vroeg beginnen met fantaseren over de kersttafel. Wil jij het dit jaar extra leuk aankleden? Dan is deze DIY helemaal voor jou. Wij vertellen je in dit artikel namelijk hoe je een kerstboom van een servet vouwt. Lees je mee?

Een gezellige kersttafel

Kerst is het moment van het jaar om grootst uit te pakken. Veel versiering, lekker eten en een mooi opgedekte tafel. Heerlijk om zo aan het kerstdiner te schuiven. Ben jij nog op zoek naar een leuk extraatje dit jaar om je gasten mee te verrassen? Breng de gezelligheid van de kerstboom dan naar tafel door een kerstboom te vouwen van een servet. Succes gegarandeerd!

Zo vouw je een kerstboom van een servet

Eigenlijk is het heel simpel om je servet in kerstboomvorm te vouwen. Het enige dat je ervoor nodig hebt is een vierkant servet. Je kan natuurlijk voor een groen servet kiezen omdat dit de kleur van de kerstboom is, maar ook andere kleuren kunnen prima. Ook kan je het met papieren en stoffen servetten uitvoeren. Met een stoffen servet gaat het vouwen wel wat makkelijker. Daarnaast staat dit ook nog eens extra gezellig op de kersttafel. Klaar om te beginnen? Hieronder zie je hoe je dit aanpakt.

Extra decoratie

Is het helemaal gelukt en heb je nu een gezellige kerstboom op tafel liggen? Dan kan je hem nog verder versieren voor een nog 'echter' gevoel. Gebruik bijvoorbeeld een kaneelstokje als boomstam en versier de boom verder met kleine sterretjes als kerstballen. Op deze manier diner jij deze kerst aan een supergezellige kersttafel.