Recept: Sinterklaas tiramisu met taai taai

Food door Zora

Nog een aantal weekjes slapen en we mogen Sinterklaas weer verwelkomen in ons land! Om alvast in de stemming te komen kun je grote kruidnoten bakken of een speciale Sinterklaas tiramisu maken met taai taai. Hebben we je overtuigd? Scrol verder voor het recept.

Ingrediënten

  • 750 gram Mascarpone
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 3 kopjes koffie (koud)
  • 3 eetlepels suiker
  • Rasp van sinaasappelschil
  • 1 theelepel amandel aroma
  • 600 gram taai taai
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • Handje kruidnootjes
  • 150 ml slagroom

Dit heb je nodig

  • Schaal 20 x 30
  • Garde
  • Handrasp
  • Theelepel
  • Pannenlikker
  • Schaaltje
  • Strooibusje
  • 2 bakschalen (1 vetvrij)
  • Staafmixer met garde

Bereidingswijze

  1. Maak drie kopjes koffie en laat deze afkoelen. Voeg een theelepel amandel aroma toe en giet het in een groot schaaltje.
  2. Sop de taai taai in de koffie en laat het goed nat worden. Bedek de bodem van de grote schaal met taai taai en bewaar de koffie voor de volgende twee lagen.
  3. Breek de eieren en scheid het eiwit van de dooiers in twee verschillende schaaltjes. Bewaar de eiwitten voor later. Klop de dooiers los en voeg 500 gram mascarpone toe totdat het de consistentie heeft van een gladde mousse.
  4. Rasp de schil van één sinaasappel en voeg het toe aan de mousse samen met één theelepel speculaaskruiden en twee lepels suiker. Klop alles door elkaar.
  5. Schep de mousse op de taai taai en strijk het glad met behulp van een pannenlikker. Voeg nog een laag taai taai en mascarpone toe en dan nogmaals een laatste laag taai taai. Geef de taai taai extra vocht door vier lepeltjes koffie toe te voegen.
  6. Nu is het tijd om de topping laag te maken. Gebruik een schaal en een handmixer om de eiwitten te kloppen tot een luchtige room. Klop de slagroom luchtig in een andere schaal.
  7. Klop de overgebleven mascarpone (250 gram) door de slagroom met een spatel. Voeg één eetlepel suiker en één theelepel speculaas kruiden toe.
  8. Klop vervolgens de luchtige eiwitten door de mascarponeroom. Gebruik een pannenlikker om de topping op de bovenste laag taai taai te verdelen.
  9. Strooi een beetje cacao over de tiramisu en plaats de tiramisu minimaal vier uur in de koelkast.
  10. Versier de tiramisu met kruidnootjes en een taai taai en serveer!

Geniet ervan!