Zo maak je je witte muren blinkend schoon

Life Hacks door Zora

Is het de hoogste tijd om jouw witte muren schoon te maken? Het wordt aanbevolen om dit minstens één keer per jaar te doen. Check als eerst wat voor verf op de muur zit, omdat niet elk type bestand is tegen water! Wij leggen het stappenplan om jouw muren blinkend schoon te krijgen aan je uit.

Kunnen jouw witte muren worden schoongemaakt met water?

Het kan zijn dat jij jouw muren niet grondig schoon kan maken met water om het type verf dat is gebruikt. Doe de test voordat je begint, door jouw vinger nat te maken en de muur aan te raken. Is jouw vinger vies geworden? Dan kun je beter de muur niet nat maken omdat de verf los gaat laten. Het enige wat je in dit geval kan doen is het stof verwijderen. Is jouw vinger niet wit geworden? Dan kun je jouw muren wel reinigen met water.

Stof verwijderen

Verwijder alle meubels en objecten die tegen de muur aan staan of aan de muur hangen. Wikkel vervolgens een bezem in een witte handdoek en veeg deze over de hele oppervlakte. Je kunt ook het opzetstuk van jouw stofzuiger gebruiken: zorg ervoor dat deze compleet schoon is en dat deze geen krassen op de muur achterlaat. Je kunt ook gewoon ouderwets een plumeau of stofdoek erbij pakken. Tip! Let vooral op de plinten, daar verzamelt zich het meeste stof.

Schoonmaken met een vochtige doek

Gebruik een lichtgekleurde, pluisvrije doek. Je kan ook een zachte spons gebruiken, zolang deze wit is. Als dit niet het geval is, kan het de muur verkleuren en vlekken geven. Maak de doek of spons nat in een emmer met lauw water en veeg het over de oppervlakte. Vervang het water wanneer het vies is. Je kunt eventueel een neutrale zeep, allesreiniger of afwasmiddel toevoegen aan het water. Probeer dit eerst uit op een onopvallende plek voordat je de hele muur schoonmaakt. Verwijder tot slot de zeepresten met schoon water als je een sopje hebt gebruikt.

Ventileren

Maak je muren bij voorkeur schoon met mooi weer, omdat je goed moet ventileren wanneer je klaar bent. En controleer of de muren volledig droog zijn.