Recept: deze gevulde paprika’s zijn net mini pompoenen

Food door Chloe

Vier jij Halloween niet uitgebreid met een feestje maar wil je het ook niet aan je voorbij laten gaan? Probeer dan dit leuke recept eens uit op 31 oktober. Deze gevulde paprika’s zijn niet alleen heel erg lekker, ze lijken ook nog eens op mini pompoenen. Benieuwd hoe je ze maakt? Dat lees je hier.

Mini pompoenen

Gevulde paprika’s zijn onder veel mensen een geliefd recept. Je kan ze vullen met wat je ook maar lekker vindt en zijn erg simpel om te maken. En ben je nog op zoek naar een leuk Halloween recept? Probeer dan deze gevulde paprika’s met een twist.

Ingrediënten

  • 3 oranje paprika’s
  • 300 gram gehakt
  • 1 klein blikje mais
  • 100 gram geraspte kaas
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 tomaat
  • 2 bosuien
  • 200 ml zure room
  • Paprikapoeder
  • Komijn
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze gevulde paprika’s

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper ondertussen de knoflook, ui en de bosui. Fruit deze nu in een pan met een beetje olie. Voeg hierna ook het gehakt toe en bak rul. Hierna voeg je de komijn, paprikapoeder, peper en zout toe. Als laatste roer je de tomatenpuree er doorheen.
  2. Snijd de tomaat ook in kleine stukjes en voeg toe aan de pan. Hierna voeg je ook de mais toe en laat je het nog even laag op staan.
  3. Verwijder nu de bovenkant van alle paprika’s en verwijder de zaadjes aan de binnenkant. Zorg ervoor dat de paprika’s verder intact blijven.
  4. Vul de paprika’s nu met het gehakt en bestrooi met de geraspte kaas. Doe de gevulde paprika’s nu voor zo’n 15 minuten in de oven.
  5. Zijn ze klaar? Gebruik dan een scherp mes om er een Halloween gezicht uit te snijden en serveer ze met een zure room.