Met deze 5 tips gaan jouw leren laarzen langer mee

Beauty & Mode door Zora

Heb jij een geweldig nieuw paar leren boots aangeschaft? Verzorg ze dan goed zodat jij zo lang mogelijk van je favoriete laarzen kunt genieten. Hoe jij dat doet, lees je hier!

1. Maak ze schoon na het dragen

Het is logisch dat jouw laarzen vies worden wanneer je ze draagt. Maar wat je niet moet doen, is te lang wachten met het verwijderen van de vlekken. Maak ze bij voorkeur elke keer schoon. Op deze manier voorkom je dat vlekken droog worden en worden opgenomen in de laars, waardoor de leer verslechtert.

2. Gebruik een borstel van natuurlijk materiaal

Hoe jij jouw favoriete leren laarzen schoonmaakt, is van belang. Verwijder als eerst alle sporen van vuil met een zachte borstel (je kunt hiervoor een oude tandenborstel gebruiken) en neem het daarna af met een schone witte doek. Een oud T-shirt gebruiken mag ook.

3. Houd ze gehydrateerd

Net als dat het belangrijk is dat jij jouw huid gehydrateerd houd, is het essentieel dat jij het ook doet met jouw leren laarzen om ze in perfecte conditie te houden. Laat ze aan de lucht drogen na het schoonmaken en maak daarna gebruik van een speciale crème voor leer.

4. Voorkom scheuren

Na verloop van tijd, is het normaal dat jouw leren laarzen en enkele kras of zelfs barst hebben. Verberg ze een beetje door een doek te doordrenken met een natuurlijke olie (bijv. olijfolie) of vaseline en het op de plek te wrijven.

5. Bewaar ze goed

Laat jouw laarzen nooit staan bij een warmtebron, omdat dit er voor kan zorgen dat leer kapot gaat. Bewaar ze goed door laarzenspanners te gebruiken en door ze in een plastic zak te stoppen zodat de stof kan ademen.

Leren laarzen in de uitverkoop