Zo verwijder je huisdierharen gemakkelijk uit het tapijt

Life Hacks door Chloe

Onze lieve dierenvriendjes kunnen behoorlijk wat haar achterlaten. Wanneer je een vloer van laminaat of hout hebt is dit makkelijk op te lossen met een stofzuiger, maar met tapijt in huis gaat dit toch wat moeizamer. Gestuntel met de stofzuiger is vanaf nu verleden tijd, want met deze simpele truc verwijder je huisdierharen zo van het tapijt.

Harige viervoeters

Of je nou een hond hebt of een kat: ze kunnen behoorlijk wat haren verliezen gedurende de dag. Regelmatig stofzuigen is dus een must, maar helaas gaat dit niet altijd even makkelijk. Wanneer je een vloedkleed of tapijt in huis hebt krijg je namelijk lang niet alle haren weg met een stofzuiger. Maar ja, hoe dan wel? Daar hebben wij nu de oplossing voor.

Huisdierharen verwijderen uit het tapijt

Voor het verwijderen van huisdierharen uit je tapijt of kleed heb je eigenlijk maar één ding nodig en de kans is groot dat je dit al in huis hebt. Je verwijdert de haren namelijk gemakkelijk met een rubberen wisser. Je weet wel, zo één die je gebruikt om je ramen mee te drogen. Ga met de wisser een aantal keer over het tapijt en veeg zo alle haren naar één plek. Heb je ze allemaal verzameld? Dan kan je de opgehoopte haren makkelijk van het tapijt pakken met je handen.

Extra tips

Als je een groot oppervlak met tapijt in huis hebt dat kan het nog best een klus zijn om met een kleine raamwisser op handen en voeten al het haar bij elkaar te verzamelen. Gelukkig hebben we ook daar een oplossing voor bedacht. Haal de stok van je dweil of bezem los en maak de kleine wisser hieraan vast met wat tape. Zo kan je gewoon blijven staan om het haar bij elkaar te verzamelen en ben je een stuk sneller klaar. Heb je geen stok in huis? Dan kan je ook kant en klare wissers kopen die aan een langere stok vastzitten. Deze worden vaak gebruikt voor het verzamelen van water in een inloopdouche, maar werkt dus net zo goed voor de haren van jouw dierenvriend.