Tips om in één keer voor je theorie-examen auto te slagen

Lifestyle door Elsemieke

Je theorie-examen halen is een spannend moment. Als je de test doorstaat, ben je klaar om je rijbewijs te halen. Ben je niet zo goed in leren? Wij hebben tips om tóch in één keer voor je auto theorie-examen te slagen.

Zo slaag je in één keer voor je theorie-examen auto

Mag jij binnenkort examen doen voor je auto theorie, maar moet je nog veel oefenen? Het is niet nodig om je veel zorgen te maken, want jij gaat de eerste keer gewoon slagen! Uit de praktijk blijkt dat ongeveer de helft de eerste keer slaagt voor het CBR theorie-examen. En daar wil jij ook gewoon bij horen! Je auto theorie oefenen is met onze tips zelfs hartstikke leuk! 

Begin op tijd met studeren

Zorg dat je op tijd begint met het leren van de theorie, zodat je dit over meerdere weken kunt verspreiden. Je kunt beter elke dag een uur leren, dan meerdere uren achter elkaar op dezelfde dag stampen. De kans op in één keer slagen voor je theorie-examen is natuurlijk veel groter als je je goed voorbereid hebt. In een avondje de stof doornemen is niet genoeg, want er zijn zoveel regels die je moet kennen, dat er voldoende tijd nodig is om alles te laten zakken. Schaf een theorieboek aan en begin gewoon rustig met lezen. In de eerste fase hoef je gelukkig niet direct alle regels te kennen, maar laat je de stof gewoon op je inwerken. Heb je later weer profijt van!

Schrijf de stof uit in een samenvatting

Om de stof beter te onthouden, is het slim om een samenvatting te maken. Inderdaad, net als vroeger op school. Het is wetenschappelijk bewezen dat je dingen beter kunt onthouden als je het opschrijft. De beste manier is om met pen en papier de stof schematisch te noteren, maar als je niet makkelijk schrijft, dan mag je ook best je laptop erbij pakken. Schrijf hier alle belangrijke stof die je nog lastig vindt in op. Door het maken van een samenvatting kun je nagaan of je de inhoud van de stof goed begrijpt. Heb je eenmaal een samenvatting gemaakt, dan wordt het in het verdere proces veel makkelijker om ook daadwerkelijk goed te oefenen voor je theorie-examen.

Ga online je theorie-examen oefenen

Heb je de stof in je hoofd zitten, dan wordt het tijd om de auto theorie te gaan oefenen. Voor het herhalen kun je jouw samenvatting gebruiken, maar ook kun je de geleerde stof testen door oefen theorie-examens te maken online. Door niet alleen uit de boeken te leren, is de kans dat je rijbewijs in één keer haalt een stuk groter. Tegenwoordig zijn er super veel online tools om je kennis te testen. Zo slaag je met de oefeningen van theorieexamenoefenen.nl gemiddeld drie keer sneller. Ook handig: maak je een fout tijdens het oefenen, dan legt het programma uit wat je dan precies fout doet. 

Laat je overhoren

In deze laatste stap om je theorie-examen te oefenen, laat je iemand je overhoren als je bij diegene in de auto zit. Vraag aan de automobilist waarom hij of zij bepaalde keuzes maakt in het verkeer. Vraag bijvoorbeeld waarom iemand voorrang heeft of vraag om uitleg over borden die je niet begrijpt. Laat de bestuurder jou ook vragen stellen over de theorie. Perfect om te zien of jij klaar bent om dat theorie-examen binnen te slepen!

Wil je een gratis auto theorie examen oefenen om te testen of je er klaar voor bent? Klik dan hier. Nog meer voorbeelden van vragen nodig die je mogelijk kunt krijgen? Je vindt ze hier!