Recept: pasta met limoen en asperges

Food door Zora

Heb je zin in een lekker fris gerecht om de zomer mee af te ronden? Wij hebben een heerlijk pasta recept met limoen en asperges die jij zonder veel moeite op tafel neer kan zetten. Het resultaat is ovenheerlijk en gezond! Wij vertellen welke ingrediënten je nodig hebt en hoe jij het klaar kan maken.

Ingrediënten

  • 2 bosjes asperges
  • 1 doosje pasta
  • 1 citroen
  • 1/2 theelepel oregano
  • Snufje chilivlokken
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt of geraspt
  • 60 milliliter olijfolie (voor de pasta)
  • Handje vol verse basilicumblaadjes
  • 3 eetlepels panko paneermeel
  • 25 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Geraspte citroenschil van 1 citroen

Zo maak je pasta met limoen en asperges

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Was de asperges en snijd de dikke onderkant er af.
  3. Leg de asperges op een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Kruid ze met peper en zout en strooi de geraspte citroen schil eroverheen.
  4. Halveer de citroen en snijd elke helft in vieren.
  5. Bak de asperges gedurende 15 minuten of totdat ze zacht zijn als je er met een vork in prikt.
  6. Kook gezouten water voor de pasta zodra je de asperges in de oven hebt gedaan. Kook vervolgens de pasta al dente (volgens de aanwijzingen op de verpakking).
  7. Terwijl de pasta aan het koken is, kun je in een kleine kom de olijfolie, oregano, knoflook en chilivlokken met elkaar mengen.
  8. Giet de pasta af wanneer deze klaar is, zorg dat de pasta nog een beetje nadruppelt.
  9. Voeg het olijfoliemengsel toe aan de pasta en roer het goed.
  10. Meng in een andere kom de Parmezaanse kaas met en de panko paneermeel.
  11. Haal de asperges uit de oven en snijd ze in stukjes van 5 tot 8 centimeter. Voeg toe aan de pasta.
  12. Voeg het mengsel van paneermeel en kaas toe en tot slot de basilicumblaadjes.
  13. Meng alles goed door elkaar en lekker smullen!