Zo scoor jij de beste deal op Airbnb

Lifestyle door Zora

Airbnb is een superhandig platform waarbij je in de meest bijzondere verblijven kunt overnachten. Het is meestal goedkoper dan een hotel en daarnaast is het persoonlijker en unieker. Toch wil je altijd proberen om alsnog de beste deal te scoren. Wij begrijpen dat helemaal en willen je daarbij een handje helpen met de volgende tips!

Onderhandelen met Airbnbverhuurders

Om een betere deal te scoren op Airbnb, kun je proberen te onderhandelen met de host. Dit doe je door de verhuurder een berichtje te sturen. Ga naar de advertentie waar je interesse in hebt, scrol helemaal naar beneden en klik op de knop “Contact opnemen met de host”. Je kunt altijd proberen om een betere deal te scoren op deze manier, maar bij sommige omstandigheden maak je meer kans.

Langdurig verblijf

Verhuurders zijn eerder bereid om korting te geven omdat ze op deze manier geen lege dagen verliezen tussen de ene gast en de andere, omdat ze check-ins en check-outs vermijden en omdat ze er zeker van zijn dat ze het gedurende die tijd verhuurd zullen hebben.

Last minute

Wanneer je een verblijf wil verhuren op korte termijn, zijn verhuurders geneigd om in te gaan op de onderhandeling omdat ze anders een grote kans lopen dat het niet meer wordt verhuurd en dus helemaal niks verdienen.

Weinig reviews

Nieuwe hosts hebben weinig reviews en hun verblijven worden minder verhuurd omdat mensen zeker willen zijn van wat ze boeken. Perfecte gelegenheid om te onderhandelen!

Weinig interesse in de gekozen periode

Als je een Airbnb wil huren in een minder drukke periode en ziet dat de host geen of nauwelijks boekingen heeft in die maand, maak je ook grotere kans om korting te scoren.

Duurdere verblijven

Hosts die vragen om een hoog prijskaartje staan meestal eerder open voor een onderhandeling.

Tips om te onderhandelen op Airbnb

  • Kies 10 verschillende verblijven uit waarmee je wil onderhandelen. Op deze manier is de kans groter dat je een positieve reactie krijgt.
  • Stuur een compleet bericht naar de host. Stel je voor, leg uit waarom je op zoek bent naar een verblijf, waarom je enthousiast bent, hoeveel je budget is en dat je een gast bent die rustig is en alles netjes achterlaat, enz. Het doel is om vertrouwen op te wekken bij de verhuurder.
  • Bied aan dat je een uitgebreide en positieve (maar eerlijke) review wil achterlaten. Dit werkt uiteraard het beste bij hosts met geen of weinig recensies!

Hoeveel korting vragen aan verhuurders van Airbnbs

  • 20% bij een verblijf van een maand of langer
  • Tussen de 10% en 30% bij een kort verblijf (hoe duurder de Airbnb, hoe hoger de korting die je kunt vragen)
  • 40% bij een last minute (1 à 2 dagen van tevoren)

Succes bij het scoren van een goede deal!