Zo maak jij thuis heerlijke Spaanse churros met chocolade

Food door Zora

Spaanse churros met chocolade is een ovenheerlijke snack die ons doet denken aan onze oliebollen. Is er geen churro foodtruck in de buurt, maar heb je er super veel trek in? Dan hebben wij het perfecte recept voor je zodat jij ze thuis kan maken.

Ingrediënten voor de churros

 • 250 ml water
 • 150 gram tarwebloem
 • Een snufje zout
 • 10 gram boter
 • Halve liter olijf- of zonnebloemolie
 • (Poeder)suiker

Ingrediënten voor de gesmolten chocolade

 •  250 ml melk
 • 100 gram pure chocoladetablet
 • 10 gram maizena of

Zo maak je Spaanse churros met chocolade

 1. Doe het water in een pan met de boter en het zout op middelhoog vuur.
 2. Giet de bloem in een kom en haal het door een zeef om alle klontjes te verwijderen.
 3. Als het water begint te koken, giet je het over de bloem en meng je alles goed met een lepel tot je een homogene massa krijgt zonder klontjes.
 4. Laat het deeg 15-20 minuten rusten om de temperatuur wat te verlagen.
 5. Dit moment is ideaal om de gesmolten chocolade te bereiden en klaar te hebben voor wanneer je de churros gaat bakken. Doe de melk in een steelpan, maar bewaar een beetje in een ander bakje waaraan je de maizena toevoegt en oplost met behulp van een lepel.
 6. Doe de melk in de pan op middelhoog vuur en zodra het kookt, voeg je de chocolade in stukjes toe. Roer het zodat het kan smelten. Voeg als de chocolade volledig is opgelost het mengsel van melk en maizena toe en roer alles goed door. Als het weer kookt kun je het vuur tot een minimum verlagen en blijven roeren tot het dikker wordt. Pas de dikte van je chocolade aan, als je hem meer vloeibaar wilt, voeg dan een beetje melk toe en als je hem steviger wilt, blijf hem roeren terwijl je de pan op laag vuur zet en beetje bij beetje zal het meer indikken.
 7. We gaan verder met de churros. Doe het deeg in een stevige spuitzak met een stervormig mondstuk. Ik raad aan om de spuitzak achter de spuitmond vast te klemmen, zodat het deeg er niet uit komt tijdens het uitgieten. Druk het goed aan zodat er geen lucht meer tussen het deeg zit en sluit de spuit.
 8. Zet een pan met veel olie op middelhoog vuur. De ideale temperatuur van de olie is ongeveer 170 ºC. Test de temperatuur door een stukje deeg in de olie te doen. Als het te snel bruint, wordt, zet dan het vuur lager. Wanneer het te lang duurt, verhoog dan de temperatuur.
 9. Voeg de churros in kleine porties toe aan de pan en als ze goudbruin zijn (ze hebben ongeveer twee minuten aan elke kant nodig), haal ze dan uit de pan. Zorg dat ze goed uitlekken en leg ze neer op een bord met keukenpapier.
 10. Voeg de suiker toe en dip ze in de gesmolten chocolade. ¡que aproveche!