Een hangstoel installeren: alles wat je wil weten

Wonen door Zora

Een hangstoel is een trendy item die we tegenwoordig in veel stulpjes zien hangen. Ze zorgen voor een extra relaxte sfeer en je bespaart optisch ruimte. Zie jij jezelf al lekker luieren in een hangstoel maar ben je onzeker over de installatie? Wij leggen de belangrijkste punten die jij moet weten aan je uit.

Bepaal de plek voor de hangstoel

Voordat jij je hangstoel kan installeren moet je weten waar jij hem op gaat hangen. Het bevestigingspunt kan aan het plafond zijn, aan een houtenbalk of aan een boom in de tuin. Zorg dat jij genoeg ruimte hebt om de hangstoel te bewegen. Het is belangrijk dat er voldoende afstand is tussen jouw nieuwe meubelstuk en de muren of andere items. Daarnaast is het ook cruciaal dat jij de hangstoel hoog genoeg op kan hangen en dat jouw hangstoel het gewicht aankan van de personen die er gebruik van willen maken. Zorg ervoor dat jouw hangstoel minimaal 40 centimeter van de grond hangt omdat deze ongeveer nog tien procent uitrekt zodra er iemand in zit.

Het dak van elke woning is anders en het is belangrijk dat hij hangt aan een zo stevig mogelijke plek. Voordat jij aan de slag gaat moet jij dus weten met wat voor materiaal jij te maken hebt. Wanneer jij de hangstoel wil ophangen aan een balk van hout of van staal, ben je in no-time klaar met een ophangset. Wil jij lekker hangen aan een tak van een boom? Dan is het cruciaal dat jij eerst test of het genoeg gewicht aankan.

Ophangsets, standaarden en touw voor jouw hangstoel

Er zijn verschillende opties om jouw nieuwe trendy aankoop te installeren in jouw stulpje. Je kunt gebruik maken van speciale ophangsets, maar je kunt er ook voor kiezen om een standaard te gebruiken. Op deze manier hoef jij niet aan de slag met een boormachine en heb jij oneindig de mogelijkheid om het zonder moeite van plek te veranderen. Daarnaast kan jij jouw hangstoel ook ophangen met behulp van touw en knopen, dit is handig wanneer jouw plafond wat lager is. Kies de bevestigingsset die bij jouw situatie past en volg de bijgeleverde instructies.

Shoptips en inspiratie

 
Meer op Instagram
Meer op Instagram
Meer op Instagram