3 redenen waarom jij een airfryer wil hebben

Food door Zora

Eén van de populairste keukenapparaten van het moment is een airfryer. Steeds meer mensen hebben een luchtfriteuse thuis staan en zien de voordelen ervan in. Weet jij nog niet zeker of het iets voor jou is? Wij proberen jou te overtuigen met de volgende redenen.

1. Een airfryer heeft minder olie nodig

Eén van de belangrijkste redenen om een airfryer aan te schaffen, is het feit dat je geen frituurvet hoeft te gebruiken om hetzelfde krokante resultaat te behalen als een standaard friteuse. Vaak wordt het toevoegen van een beetje olie aangeraden, maar het is niks vergeleken met wat je zou gebruiken tijdens het frituren. Met andere woorden: het is een gezondere manier om lekkere gerechten klaar te maken.

2. Een airfryer vervangt andere keukenapparaten

Een airfryer maakt niet alleen jouw frituurpan overbodig, het vervangt ook andere keukenapparaten. Met een luchtfriteuse kan jij restjes opwarmen, voedsel ontdooien, gerechten bakken en zelfs eieren koken! De recepten die jij klaar kan maken met een airfryer zijn eindeloos. Volg het onderstaande Instagramaccount voor gezonde airfryer gerechten en inspiratie.

3. Andere voordelen van een airfryer

Andere voordelen van een airfryer is dat ze niet veel ruimte in nemen, ze consumeren minder elektriciteit en ze zijn ook nog eens eenvoudig om schoon te maken.