Recept: frozen cheesecake op een stokje

Food door Zora

Houd je van cheesecake en ook van ijsjes? Dan is een frozen cheesecake op een stokje het perfecte toetje voor jou. Vooral tijdens een hittegolf. Wij hebben een recept voor je die je eenvoudig zelf kan maken. Enthousiast geworden? Lees dan verder!

Dit heb je nodig

  • 200 gram vanille crackers
  • 115 gram boter, gesmolten
  • 400 gram roomkaas
  • 340 gram slagroom
  • 225 gram suiker
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • 480 gram bitterzoete chocolade, gesmolten
  • 225 gram chocoladehagelslag

Bereidingswijze

  1. Gebruik een keukenmachine om de crackers te malen, voeg de boter toe en mix het nog twee minuten of tot er kruimels ontstaan.
  2. Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier. Plaats het mengsel dat je net hebt gemaakt in de springvorm en strijk het glad met een lepel. Zet de springvorm in de koelkast.
  3. Voeg de roomkaas, slagroom, suiker en vanille-extract toe aan een mengkom en klop het samen.
  4. Giet het mengsel in de springvorm en zet het één uur in de koelkast of tot het hard is geworden.
  5. Haal de cheesecake uit het springvorm. Gebruik een mes om de cheesecake in stukken te snijden. Snijd niet helemaal door.
  6. Voeg de ijslollystokjes toe en snijd de cheesecakes stukjes.
  7. Leg ze drie uur in de vriezer of tot ze bevroren zijn.
  8. Dip de cheesecakes op een stokje in de gesmolten chocolade. Versier het met hagelslag en ze zijn klaar om te serveren.

Smullen maar!