Het creëren van een interieur dat bij je past

Wonen door Elsemieke

Tegenwoordig moeten ruimtes in je woning niet alleen meer functioneel zijn, maar moeten ze ook mooi zijn en bij je persoonlijkheid passen. We willen allemaal een interieur dat de wow-factor heeft én tegelijkertijd laat zien wie we zijn. In dit artikel geven we je wat tips over hoe je kunt beginnen met het (opnieuw) inrichten van de belangrijkste ruimtes in je huis.

Je droom interieur creëren doe je zo

Neem nu bijvoorbeeld je woonkamer. Het is belangrijk om allereerst inspiratie op te doen zodat je kunt achterhalen welke stijl je mooi vindt. Houd je bijvoorbeeld van modern en minimalistisch, landelijk en knus of ga je voor kleuren en texturen? Het is ook belangrijk om na te denken over wat voor jou de functionaliteit is van je woonkamer. Ben jij een echte film- en serieliefhebber? Zorg dan dat je een hoekbank hebt die vanuit elke hoek goed zicht heeft op de tv. Ben je iemand die graag een kop koffie of een wijntje drinkt na een lange werkdag en gezellig bij kletst met vrienden of familie? Dan kun je ook kiezen voor een kleine tweezitsbank met een losse fauteuil. Zo houd je meer ruimte over in je woning.

De badkamer van je dromen

Ook de badkamer is zo’n ruimte die tegenwoordig meer is dan alleen functioneel. De badkamer is de ruimte in huis voor persoonlijke verzorging, ontspanning en hygiëne. Tegenwoordig voegen we daar graag nog luxe en comfort aan toe. Kijk allereerst eens naar de ruimte van je badkamer. Wat wil je per se in je badkamer kwijt? Badder je graag of heb je liever een grote inloopdouche met twee douches? Kijk ook eens wat mogelijk is qua luxe badkamers; denk bijvoorbeeld aan een sunshower, regendouche, vrijstaand ligbad of sauna. 

Het creëren van een droominterieur begint allemaal met inspiratie opdoen en uitzoeken welke stijl bij je past. Daarna beslis je wat voor jou belangrijk is voor elke ruimte in je huis. Wanneer je dit allemaal op een rijtje hebt gezet wordt het tijd om een schets te maken, winkels te bezoeken en kan het (laten) inrichten en verbouwen beginnen!