Zo maak jij wijnglazen goed schoon
Hebben jouw prachtige wijnglazen witte aanslag of zijn ze vies met hardnekkige wijnvlekken? Wij weten hoe jij ze weer goed schoon krijgt met behulp van schoonmaakazijn en baking soda.
Zo ga je te werk:
1. Schoonmaakazijn warm maken
Pak een pannetje met water en breng het aan de kook. Leg vervolgens de fles schoonmaakazijn in het het water gedurende 10 minuten zodat het warm wordt.
2. Wijnglazen weken
Giet de wijnglazen vol met het warme schoonmaakazijn of vul een plastic bak met het warme reinigingsmiddel en dompel de wijnglazen onder . Laat de glazen één uur weken.
3. Schrob en was de wijnglazen
Gebruik een speciale wijnglas afwasborstel of een vork of een satéprikker gewikkeld in een microvezeldoek om de glazen schoon te schrobben. Was daarna de wijnglazen af zoals gewoonlijk.
Heb je nog altijd wijnvlekken in jouw glazen? Vul een glas halfvol met schoonmaakazijn en voeg één theelepel baking soda toe. De chemische reactie die onstaat door de combinatie van schoonmaakazijn en baking soda, zal helpen om de wijnvlekken te verwijderen. Schrob de glazen en was ze daarna af. Wees voorzichtig met deze hack, het kan zijn dat meer delicate glazen, zoals champagne glazen, kapot gaan door de chemische reactie.
Voilà, jouw wijnglazen blinken weer!