De beste 5 manieren om een kamer af te koelen

Life Hacks door Zora

Wanneer het warm weer is in Nederland, kan het soms echt onaangenaam worden. Het liefste ontsnappen we de hitte en blijven we in een zo koel mogelijke ruimte. Gelukkig weten wij de beste trucs om een kamer af te koelen.

Dit zijn ze!

1. Draai je plafondventilator om

Wist je dat je in de zomer jouw plafondventilator tegen de klok in moet draaien? Op deze manier wordt de koude lucht beter verdeeld over de kamer. Als het goed is kan jij de richting van jouw ventilator wijzigen door de schakelaar om te zetten, door aan een touwtje te trekken of door de afstandsbediening erbij te pakken. Het kan zijn dat jouw plafondventilator anders werkt. Pak de instructies erbij om erachter te komen hoe jij de richting kan veranderen voor koelere lucht.

2. Bedek de ramen gedurende de dag

Voorkom dat de warmte en zonlicht binnenkomt door de ramen om jouw kamer zo koel mogelijk te houden. Bedek de ramen met een zo dik mogelijk materiaal of sluit in ieder geval de gordijnen! Zodra de zon is ondergegaan kan jij jouw ramen zo wijd mogelijk openzetten voor koele en frisse lucht.

3. Ontvochtig de lucht

Om een kamer koel te houden, levert een airconditioner niet alleen gekoelde lucht, het zorgt er ook voor dat het de vocht uit de lucht verwijdert. Dit kan jij nadoen door een luchtontvochtiger neer te zetten in jouw kamer. Een kwalitatieve dehumidifier kan in één dag veel vocht verwijderen uit jouw stulpje.

4. Gebruik geen hete apparaten

Is het een hartstikke hete zomerdag? Gebruik dan niet de oven of de droger. Deze apparaten genereren heel veel warmte die jij op zo'n dag niet kan gebruiken!

5. Sluit ongebruikte kamers

Kamers die je niet gebruikt, belemmeren al jouw inspanningen om het huis koel te houden. Het zijn hete sauna's die de warmte verspreiden van één kamer naar de ander. Zorg dat jij de ramen dicht doet en bedekt voordat jij de ongebruikte kamers sluit.

Geniet van jouw koele kamer!