Weekendtip: met dit pittige guacamole recept maak je de beste nacho's

Food door Zora

Een van onze favoriete borrelhapjes is nacho's met een ovenheerlijke dip. Wat past beter bij nacho's dan guacamole? Pittige guacamole! Vooral voor de liefhebbers van een beetje spice hebben wij het allerbeste recept!

Dit is wat je nodig hebt en hoe jij het maakt:

Ingrediënten

  • 3 grote avocados
  • 3 eetlepels limoensap (ongeveer 1,5 limoen)
  • 2 kleine tomaten of één middelgrote tomaat, zonder zaadjes en in blokjes gesneden
  • 1 ui, fijn gesneden
  • Half kopje koriander (ongeveer een half bosje)
  • 2 serrano pepers, fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • Halve theelepel zout, of op smaak
  • Halve eetlepel komijn
  • 1/4 eetlepel versgemalen peper
Meer op Instagram

 

Bereidingswijze voor de guacamole

  1. Snijd de avocado's doormidden, verwijder de zaadjes en schraap ze uit in een platte kom. Een platte kom maakt het makkelijker om het te prakken. Prak de avocado's met een aardappelstamper of vork. Zorg ervoor dat er wat stukjes overblijven, dus pureer het niet. Knijp het limoensap direct boven de avocado's uit.
  2. Snijd de ui fijn en voeg het toe aan de kom.
  3. Verwijder de zaadjes van de serrano pepers, snijd ze fijn en voeg het toe aan de kom.
  4. Snijd de tomaat aan de bovenkant doormidden en verwijder de zaadjes (door ze met een lepeltje eruit te schrapen of door ze eruit te knijpen). Snijd de tomaat in blokjes en voeg ze toe aan de kom. 
  5. Pers de knoflook, hak de koriander en voeg  deze toe aan de kom.
  6. Voeg de komijn, peper en zout toe en roer alles met elkaar.

Geniet van deze heerlijke nacho dip!