Je woonkamer inrichten? Met deze 4 tips ontwerp jij het stulpje van je dromen

Wonen door Elsemieke

Hoewel kleine details een woning gezellig kunnen maken, is het de basis van een huis dat goed moet zijn. Als je gaat verhuizen of van plan bent om je woonkamer grondig onder handen te nemen, dan is het dus aan te raden om flink wat aandacht te besteden aan dingen waar je wel even aan vast zit. We hebben tips voor je woonkamer inrichting!

Je woonkamer inrichten? Met deze 4 tips ontwerp jij het stulpje van je dromen

Er zijn een paar basiselementen in je woonkamer die belangrijk zijn als je 'm gaat inrichten. Handig om te weten én om mee aan de slag te gaan: je kan een kleine woonkamer optisch groter laten lijken door rekening te houden met een aantal punten. In dit artikel leggen wij uit hoe je een woonkamer op een efficiënte manier kan inrichten! 

Meubels

Een bank, een salontafel, een mooie kast en een zacht kleed zijn dingen die van grote invloed zijn op de ruimte van je woonkamer als je deze gaat inrichten. Kies dus bewust voor meubels die enorm tijdloos zijn of stukken die goed te combineren zijn en waar je al jaren verliefd op bent. Kleine meubels zoals bijzettafels en accessoires zijn immers sneller te vervangen dan grote stukken. Denk bij een salontafel design ook aan iets wat tijdloos is. 

Vloeren

De vloer van je woonkamer is ook een belangrijk element voor je woonkamer inrichting. Deze heeft namelijk een grote invloed op de uitstraling van de ruimte en moet ook nog prettig zijn in gebruik én fijn aanvoelen. Ga op Pinterest op zoek naar vloeren die je mooi vindt en kijk goed naar wat de karakteristieken hiervan zijn. Je kunt bijvoorbeeld verliefd zijn op parket maar als je niet zo nauwkeurig bent met schoonmaken of een enorme kluns bent en alles uit je handen laat vallen, is het niet aan te raden. Is het huis nu nog voorzien van tegels of een andere vloer die je niet mooi vindt? Dan zijn Rigid vloeren misschien wat voor jou. 

Verlichting

Mensen onderschatten vaak de invloed van verlichting op een ruimte en dat is zo zonde. De hoeveelheid lampen, waar ze staan, de lichtsterkte en de vorm hebben grote gevolgen voor de sfeer in een kamer. Basislampen kun je altijd gebruiken maar deze zijn wel wat saai. Weet je al wat voor kant je op wilt gaan met de woning of een specifieke kamer? Kies dan voor één blikvanger in de vorm van een lamp per ruimte. Industriële lampen hebben bijvoorbeeld een stuk meer uitstraling dan een simpele plafoniere van de bouwmarkt.

Raambekleding

Afhankelijk van het soort raam en je smaak, kun je kiezen voor raambekleding. Wij houden het meeste van gordijnen van het plafond naar de vloer of shutters maar dat is niet voor iedere ruimte of ieder budget de juiste optie. Het hangt heel erg vanaf hoe jij je woonkamer wil inrichten, maar een beetje investeren in mooie raambekleding helpt zeker mee als je je woonkamer wil inrichten op een knusse manier.