Zo creër je de Ibiza-sfeer in je eigen tuin

Wonen door Zora

Is Ibiza jouw favoriete vakantiebestemming? Jij kan jouw tuin geheel inrichten in een Ibiza-sfeer, zodat jij je altijd op dit eiland kan wanen. Wij geven je tips hoe jij jouw achtertuin een mediterraanse look en feel kan geven.

Hout

In een mediterraanse tuin, mag hout niet ontbreken. Kies voor zoveel mogelijk meubels van dit materiaal om de gewenste ambiance te creeëren. Denk bijvoorbeeld aan een houten overkapping, een loungeplekje gemaakt van pallets, houten vlonders en andere woonaccessoires en meubels van hout.

Bamboe, riet en rotan

Duurzame materialen zoals rotan, riet en bamboe zijn super trendy en ze dragen ook bij aan de Ibiza-sfeer waar we naar opzoek zijn.

 

Kleuren en patronen

Wanneer wij denken aan Ibiza, denken we aan veel kleuren, bohemian patronen en verschillende structuren. Verwerk dit in jouw tuin met behulp van accessoires zoals sierkussens, buitenkleden en andere decoratie. 

 

Verlichting

Verlichting is belangrijk om ook heerlijk te vertoeven in jouw tuin na zonsondergang. Verlichtingssnoeren, lantaarns en windlichten zorgen voor een gezellige sfeer en ze zijn de beste keuze voor een Ibiza tuin. Rieten hanglampen zijn ook een goede keuze.

Accessoires

Kleed jouw tuin aan met accessoires die jou doen denken aan Ibiza. Een aantal voorbeelden zijn terracota potten, dromenvangers en wiite gordijnen. Houd je van een groene tuin? Olijfbomen, bananenplanten, cactussen en palmbomen zijn ook een geweldige toevoeging.