Recept: Salade met gegrilde aubergine, witte kaas en avocado

Food door Zora

Ben je op zoek naar een lekkere frisse salade voor bij een stukje (vega) vlees of vis? Dan hebben wij een heerlijk recept voor jou met gegrilde aubergine als hoofdingrediënt en citroenvinaigrette als dressing voor een frisse smaak. Dit bijgerecht is romig en ziltig dankzij de avocado en de witte kaas. Het smaakt net zo fantastisch als dat het eruitziet!

Ingrediënten voor de salade

  • Halve avocado
  • Feta kaas of witte kaas
  • Aubergine
  • Granaatappel
  • Gemengde sla
  • 10 verse sperziebonen

Ingrediënten voor de citroenvinaigrette

  • 2 eetlepels citroensap
  • 5 eetlepels olijfolie
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze

  1. Leg de gemengde sla in een grote schaal.
  2. Snij de aubergine fijn in de lengte en gril de stukjes één voor één in de grillpan aan beide kanten.
  3. Snij de puntjes af van de snijbonen en gril ze in de pan totdat ze een beetje gekleurd zijn.
  4. Meng de ingrediënten van de citroenvinaigrette met elkaar en giet de helft over de sla.
  5. Snij de avocado in stukjes en leg deze boven op de sla samen met de gegrilde aubergine.
  6. Leg de gegrilde sperziebonen en de pitten van de granaatappels bovenop de salade en giet de helft van de citroenvinaigrette er ook overheen.
  7. Voeg peper en zout toe en strooi de gekruimelde feta kaas erover.

Enjoy!

Bron: https://www.elsarblog.com/salade-met-gegrilde-aubergine-en-witte-kaas-foodblogswap/ Beeld: ElsaRblog