5x leuke blotevoetenpaden

Lifestyle door Sandra E

Je weet vast wel hoe het voelt om met blote voeten over het strand te lopen. Zand tussen je tenen en water over je voeten. Hoe zou het zijn om ook eens blootsvoets het bos in te gaan? Blotevoetenpaden worden steeds populairder en het is een blevenis tussen je tenen! We hebben er een aantal voor je op een rij gezet.

Wat is een blotevoetenpad?

Laten we eerste even uitleggen wat een blote voetenpad is. En blotevoetenpad is een soort van parcours over verschillende soorten ondergrond: modder, water, gras, fijn zand, schelpen, grind, keien, houtsnippers en dikke takken. Vooral de modderplassen zijn erg leuk. Ook hebben sommige blotevoetenpaden nog avontuurlijke elementen toegevoegd zoals een touwladder, uitkijktoren of een evenwichtsbalk. 

Dit zijn de leukste blotevoetenpaden:

1. Hof van Twello

In Twello ligt een gevarieerd blotevoetenpad. Een pad met gras, modder, boomstammen, grachten en een moeras. Wil je even helemaal in het nu komen? Neem dan het zintuigenpad. Er is zelfs een yoga weide!

2. Blote Voeten Zeebodempad in Kraggenburg

Lopen over de bodem van de voormalige Zuiderzee. Dat kan in Kraggenburg. Je start dit blotevoetenpad in een bassin gevuld met koud bronwater. Dit is opgepompt uit de voormalige zeebodem. Tijdens deze wandeling loop je op verschillende grondsoorten en langs de kleurrijke bloemenvelden. Na afloop lekker bijkomen onder het genot van een drankje op het terras! De route is 2,5 km.

3. Toon Kortooms

Een route van ongeveer een uur die ook goed begaanbaar is met kinderwagen en rolstoel. Paden gevuld met diverse natuurlijke ondergronden. Onderweg zijn er ook evenwichtsbalken, uitkijktorens en een moddersloot te vinden. 

4. Het BloteVoetenPark

4000 meter wandelplezier, inclusief glibberige modder paden en evenwichtsbalk! Lekker ontspannen en laat je zintuigen het werk doen.

5. Recreatieboerderij de Sternhof

Lekker stampen door de modder en ondertussen genieten van de bloementuin, een labyrint en de moestuin. Dit pad is ongeveer 2 kilometer lang.

Trek je schoenen en sokken maar uit en laat je zintuigen prikkelen. Blotevoetenpaden zijn helemaal hot!