Recept: zo maak je stroopwafel ijskoffie

Food door Laura

Stroopwafel, je kunt ons er voor wakker maken. Een verse en warme stroopwafel van de markt of gewoon uit een zak van de supermarkt. Winter of zomer, de Nederlandse lekkernij gaat er altijd wel in. Ook dol op koffie? Dan is deze ijskoffie met stroopwafel je nieuwe favoriete zomerdrankje.

De stroopwafel ijskoffie was ooit te koop bij de HEMA, maar nu maak je het in een handsomdraai zelf met dit recept van stroopwafels.com

Ingrediënten

  • 1 kopje espresso
  • IJsklontjes (hoeveelheid naar wens)
  • Slagroom 
  • 1 mini stroopwafel
  • 1,5 el karamel saus
  • snufje kaneel

Instructies

  1. Zet een kopje espresso en laat het buiten de koelkast afkoelen.
  2. Verspreid de karamelsaus aan de binnenkant van het glas.
  3. Giet de afgekoelde espresso in het glas en voeg de ijsklontjes toe.
  4. Spuit een toef slagroom bovenop, strooi er wat kaneel over.
  5. Steek een mini stroopwafel in de toef slagroom en maak af met de karamelsaus.
  6. Enjoy!

 

Meer op Instagram