Zo maak je je tuin zomerklaar in 6 stappen

Wonen door Elsemieke

Het zomerseizoen komt er weer aan, dus dat betekent dat je weer meer dagen in de tuin door gaat brengen. Natuurlijk doe je dat liever in een sfeervolle tuin, maar hoe krijg je er zo één? We hebben handige tips voor je om je tuin zomerklaar te maken.

Het is heerlijk om in je eigen tuin te zitten, vooral in de zomeravonden. Een partytent, een handig tafeltje én gezellige verlichting maakt je tuintje extra vrolijk en sfeervol, maar daar blijft het niet bij: er zijn nog meer kleine dingetjes om je tuin mee op te vrolijken. Lees je mee?

Maak je tuin zomerklaar in 6 stappen

Ben je klaar voor een sfeervolle zomer in je achtertuin? Je geeft je tuin een kleurrijke boost met gezellige plantjes. Een (nep) plantje kun je ook op je tuintafel zetten, maar een rits planten in de aarde zetten of een klimop aanschaffen behoort ook tot de mogelijkheden. Of je plantje nou nep of echt is, het geeft een gezellige vibe aan je tuin.

Kaarsen voegen echt een sfeertje toe aan de ruimte. Zo kun je kiezen uit bepaalde geurtjes, maar ook kleurtjes. Zoals rood voor een spannende, intieme sfeer of juist een pastelkleurtje tijdens een vrolijke zomernacht. Ook speelt de vorm een rol. Je kunt bijvoorbeeld een bijzonder sierkaarsje kiezen of gewoon een vierkante of een ronde. Én niet te vergeten: waxinelichtjes zijn ook een optie. Denk aan een warme of juist een wat kouder tintje. Plus, je kunt ook vrolijke houdertjes kiezen. Hier knapt je tuin al enorm van op.

Versier het kippenhok. Ben je iemand die gezellig een paar beestjes in de achtertuin heeft rondscharrelen? De kippenhokken leuker aankleden kunnen ook helpen om je tuin sfeervoller te maken. Hang er lichtjes in, geef de beestjes een paar leuke plantjes en je zal zien dat de sfeer direct gezellig wordt.  Een kippenhok kopen hoeft gelukkig niet duur te zijn!

Eigenlijk misschien wel het belangrijkste voor een gezellige, sfeervolle tuin in de zomer: de tuinverlichting. Het is enorm handig en draagt zeker een rol bij de sfeer van de tuin. Er is in ieder geval heel veel keuze voor een vrolijke summerproof tuin. Zo kun je voor een buiten wandlamp kiezen, een oplaadbare tafellamp, kleine lampjes aan je terras, een prikspot of een moderne inbouwspot. Je kunt deze allemaal in bepaalde categorieën vinden, zoals solar tuinverlichting, de usual tuinverlichting en sensor buitenlampen.

Een loungeset is niet te missen in een sfeervolle tuin. Wil je een opvallende kleur? Of juist een set die helemaal bij het thema van je tuin past? Ook kun je kiezen voor aparte stoeltjes, of een hoekbankje. Zodra je nieuwe loungeset of tuinstoelen in je tuin staan, wil je straks niet meer naar binnen. Cosy!