Dit doet elke dag een gembershot met je lichaam

Food door Sanne Michelle

Hèt gezondheidsdrankje van nu, een gembershot, vind je tegenwoordig overal. Je kunt ze zelfs meepikken bij een bezoekje aan de supermarkt. Maar wat voor effect heeft dit nou op je lichaam en is het echt zo gezond als dat we denken? Je leest het in dit artikel.

Gembershots

Gembershots worden gemaakt van een wortelknol van de gemberplant. Gember werd in de middeleeuwen al gebruikt om gerechten op smaak te brengen en in veel landen wordt het al eeuwenlang ingezet als medicijn. De belangrijkste ingrediënten zijn gingerol (olie-achtige hars van de wortel) en shogaol. Deze stoffen bevatten antioxidanten en schijnen heel goed te zijn voor je lichaam. Om een shot te maken wordt de gember geraspt en in een slowjuicer gedaan om het sap uit te persen. Een shot wordt vaak gezien als ongeveer 30ml gembersap.

Effect

Gember heeft een goede naam in de medische wereld door de bouwstoffen, vitaminen, mineralen en eiwitten die kwaaltjes bestrijden en verhelpen. Door iedere dag een gembershot te nemen help je schadelijke bacteriën uit je lichaam te verwijderen. Ook helpt het bij bestrijden van verschillende schimmels. De ingrediënten hebben antioxidante eigenschappen en helpen je lichaam beschermen tegen hart- en vaatziektes en kanker.

Voordelen

Iedere dag een gembershot nemen zou zorgen voor de volgende voordelen:

  • Je lichaam krijgt een boost en versterkt je immuunsysteem. Je krijgt een betere weerstand en hierdoor kan je lichaam harder voor je werken. Je belast je lichaam en daarom is het belangrijk om iets terug te geven. 
  • Het kan onzuiverheden op je huid verminderen.
  • Het bevat een krachtige antioxidant die je lichaam ondersteuning biedt. Dit helpt de cellen in je lichaam met de bescherming tegen schade en stress.
  • Je bent beter beschermd tegen virussen.
  • Het verbetert je spijsvertering. Het ondersteunt het neutraliseren van de zuurgraad van maagsappen, waardoor het verteringsproces beter gaat. Ook vermindert het een opgeblazen gevoel en maagzuur. Vetverbranding wordt gestimuleerd.
  • Het bestrijdt giftige stoffen in jouw lichaam.
  • Gembershots reguleren de bloedsuikerspiegel waardoor je beter in je vel zit en ook makkelijker gezond blijft eten.
  • Het reinigt je lymfesysteem, wat je het rioolsysteem van je lichaam zou kunnen noemen.
  • Het is ontstekingsremmend. Het kalmeert interne ontstekingen in je lichaam zoals blaasontsteking, keelpijn en ook bij spier- en gewrichtspijn kan het verlichting bieden. Door een gembershot zal dit sneller herstellen. Je immuunsysteem hoeft hierdoor minder hard te werken.