Last van hooikoorts? Deze DIY tips helpen je

Life Hacks door Zora

Het is lente en dat betekent dat het hooikoortsseizoen weer is begonnen. Je krijgt onder andere last van een jeukende neus, je moet veel niezen en jouw neus is verstopt. Naast speciale medicijnen zijn er ook natuurlijke oplossingen om de klachten van hooikoorts te verminderen.

Dit zijn zes DIY tips tegen hooikoorts:

1. Honing

Honing bevat een kleine hoeveelheid pollen en door het te consumeren bouw jij weerstand op. Een dagelijkse inname van een theelepel honing is al genoeg om jouw hooikoorts klachten te verminderen. Zorg er wel voor dat jij honing koopt dat uit de streek komt om ervoor te zorgen dat jij immuun wordt voor de juiste pollen. Honing in de supermarkt komt voornamelijk uit Oost-Europa.

Ga voor fruit- of bloemenhoning als jij vooral last heb van hooikoorts in de lente. Heb jij meer last van hooikoorts in de zomer? Dan is linde- of bloemenhoning een goede optie. Degene die het meeste hooikoorts klachten heeft in de herfst kan kiezen voor heidehoning.

2. Vitamine C

Vitamine C is een natuurlijke antihistamine. Fruit zoals sinasappelen, citroenen en grapefruit bevatten vitamine C en ze hebben ook bioflavonoïden. De combinatie van de twee zorgt ervoor dat jij minder last hebt van de symptomen van hooikoorts omdat het een natuurlijke decongestivum is.

3. Hete pepers

Voeg rode- of chilipepers toe aan jouw dagelijkse maaltijden om ervoor te zorgen dat jouw verstopte neusholtes opengaan. Dit komt omdat rode- en chilipepers het natuurlijke bestandsdeel capsaïcine bevat.

4. Carotenoïden

Caratenoïden is een natuurlijke kleurstof die voorkomt in voedsel zoals wortels, spinazie, zoete aardappels, pompoenen en abrikozen. Het is een krachtige antioxidant die een ontstekingsremmende werking kan hebben in de luchtwegen en jouw immuunsysteen kan verbeteren. Eet dagelijks voedsel dat carotenoïden bevatten om minder last te hebben van hooikoorts.

Andere voedselwaren zoals uien, knoflook en kamille thee helpen ook bij het verminderen van de klachten.

5. Vaseline

Smeer een beetje vaseline aan de onderkant van jouw neusgaten om ervoor te zorgen dat het stuifmeel niet door jouw neus binnenkomt. Veel hooikoortspatiënten zweren bij deze oplossing!

6. Douchen & wassen

Stuifmeel blijft hangen in jouw haren, in de vezels van je kleding en in jouw beddengoed. Neem een douche en stop kleren en lakens in de was om de klacten gelijk te verlichten.